Home Eveniment Întâlnirea dintre Teodor Meleşcanu şi şeful NATO a fost amânată

Întâlnirea dintre ministrul român de externe Teodor Meleşcanu şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost amânată, anunţă Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

NATO anunţă că întâlnirea va fi reprogramată la o dată care va fi anunţată ulterior.

Comunicatul Alianţei nu precizează şi motivul amânării.

Potrivit Antena 3, Stoltenberg şi-a anulat toate întâlnirile de astăzi, inclusiv pe cea programată cu oficiali polonezi, din cauza unor probleme de sănătate.

Ministrul român de externe se află la Bruxelles, unde participă azi la reuniunea Consiliului Uniunii Europene pentru Afaceri Externe.

Meleşcanu mai are programate întâlniri cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu Înaltul Reprezentat /Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, potrivit Ministerului de Interne.

Potrivit sursei citate, principalele teme de pe agendă vizează Ucraina şi modalităţile de consolidare a relaţiei Uniunii Europene cu această ţară, evoluţiile din Libia, inclusiv în contextul imediat după Summit-ul de la Valletta, relaţiile UE-Egipt, respectiv procesul de pace din Orientul Mijlociu.

De asemenea, Înaltul Reprezentant/Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, va informa miniştrii în legătură cu evoluţiile recente din cadrul dialogului Belgrad-Priştina, respectiv cu privire la situaţia din Siria.

În marja reuniunii CAE, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va avea o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. În cursul întrevederii vor fi abordate aspecte de interes şi actualitate aflate pe agenda aliată, vizând stadiul şi perspectivele implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016, cu accent asupra măsurilor de interes direct pentru ţara noastră, legate de consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic şi sporirea rolului Alianţei în proiectarea stabilităţii. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe va avea întrevederi bilaterale şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu Înaltul Reprezentat /Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini’, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE