Home Social Interlopul Fane Spoitoru, înmormântat ca un rege în Capitală

Sursa Foto: Facebook

Ion Titişor, cel care a fost cunoscut drept interlopul Fane Spoitoru, este înmormântat sâmbătă în Bucureşti cu o ceremonie impresionantă. Peste o mie de oameni îl conduc pe ultimul drum. Cortegiul uriaş a plecat de la o bază sportivă de la Cernica, spre cimitirul Bellu, unde Spoitoru va fi îngropat, în aceeași criptă cu mama lui, langa cavoul lui Sergiu Nicolaescu.

Cei care îl conduc pe ultimul drum au tricouri cu fotografia lui Fane Spoitoru, iar soţia lui i-a comandat o coroană de flori uriaşă, care atinge în înălţime aproape cinci metri şi ar fi costat peste 30.000 de lei.

Sursa video: Daniel Cameramanu via Facebook

O altă coroană de tranfadiri roşii, tot în formă de inimioară, la aceleaşi dimensiuni colosale, a fost comandată din închisoare de către Migdale, fratele lui Fane Spoitoru, care se află încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Coroanele de flori sunt cărate cu camioanele, pe fiecare autovehicul există şi o fotografie cu defunctul. Cei din cortegiu vorbesc despre “ultima zi a Regelui”.

Sursa video: Daniel Cameramanu via Facebook

Fane Spoitoru a fost repatriat joi, din Israel, acolo unde a murit în urma unei comoţii cerebrale.

Zilele şi nopţile de priveghi au adunat sute de apropiaţi ai familiei Titişor. Manelişti celebri, printre care Salam şi Adi Minune, au cântat la căpătâiul lui Fane Spoitoru. În melodiile de jale, Spoitoru este comparat cu un rege, iar moartea lui este plânsă de sute de oameni.

Mai multe imagini, de la dedicaţiile şi discursurile de la căpătâiul lui Fane Spoitoru au fost postate pe internet.

Sursa video: Daniel Cameramanu via Facebook

Viața și moartea lui Fane Spoitoru

Ion Titișor a murit săptămâna trecută într-o clinică din Israel, din cauza unei comoții cerebrale. Acesta a devenit cunoscut încă din anii ’90, când a tăiat mâna unui polițist cu sabia.

Era vara anului 1992, iar în urma unui scandal izbucnit în fata fostei discoteci Vox Maris din Bucuresti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie ninja pe politistul Nelu Florea. Pentru a putea fi oprit, polițistul a fost nevoit să tragă, iar Fane Spoitoru a fost și el împușcat.

Procesul interlopului a fost unul controversat și intens mediatizat. Spoitoru a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, însă, la un an de la incident, Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea judecarii procesului, pentru că Titișor era foarte bolnav și nu ar fi putut să se prezinte la judecată.

În perioada în care procesul a fost înghețat, Spoitoru a continuat să comită infracțiuni. Avea un clan pe care îl stăpânea în București și care a fost învinuit pentru multe tâlhării, în acei ani. În 1995, Spoitoru a fost arestat din nou și, un an mai târziu, din nou eliberat, tot din motive medicale.

Sub pretextul unei internări la Spitalul Fundeni, interlopul a reușit să fugă din țară și s-a refugiat în Canada. Totuși, judecătorii au decis să îl condamne în lipsă la 9 ani de închisoare pentru încercarea de asasinare a polițistului Nelu Florea.

Abia în anul 2000, autoritățile române au reușit să-l captureze pe Fane Spoitoru. Trei ani mai târziu, în 2003, Spoitoru era din nou eliberat, de data aceasta sub control judiciar.

Interlopul a murit la vârsta de 57 de ani, iar apropiații i-au pregătit o ceremonie grandioasă de rămas-bun. Este numit “regele” sau “legenda României”, iar maneliștii i-au dedicat mai multe melodii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE