Home Eveniment Interlopul Sile Cămătaru, scos din închisoare

Sursa foto: Adevarul

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu. El era în arestul Poliţiei din noiembrie anul trecut, când pe numele lui a fost deschis un nou dosar de proxenetism.

După aproape şase luni de arest preventiv, Balint ajunge din nou acasă. El este acuzat că a acordat protecţie tinerelor pe care le-ar fi convins să se prostitueze. Ar fi creat o adevărată reţea, susţin procurorii în rechizitoriu. Sile Cămătaru le-ar fi oferit şi cazare femeilor care acceptau să-şi vândă trupul clienţilor găsiţi de liderii reţelei. În principal, au descoperit anchetatorii, clienţii erau turişti din ţări arabe care veneau în România să joace la cazino. În ţările lor de origine, jocurile de noroc fiind interzise.

La începutul lunii noiembrie 2014, alături de Sile Cămătaru au mai fost reţinuţi şi locotenţii săi, dar şi oameni de afaceri care ar fi înlesnit practicarea prostituţiei în hoteluri de lux. Dosarul amplu a fost trimis deja în judecată, fiind cercetaţi şi directori de cazinouri, dar şi mai multe tinere care aveau funcţia de şef departament de Relaţii Publice la cazinouri. Despre acestea procurorii spun că ar fi pus în legătură clienţii cu prostituatele.

Povestea penală a fraţilor Balint

Vasile Balint e fratele mai mic al lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru. Amândoi fraţii au mai fost încarceraţi în dosare de crimă organizată. De altfel, şi rudele lor au fost implicate în dosare penale şi au executat condamnări. În 2011, fraţii Balint au fost condamnaţi pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. Nuţu Cămătaru a primit şase ani de închisoare, iar fratele lui, Sile, 13 ani. Însă, din pedepse au fost scăzuţi anii petrecuţi după gratii în alte dosare, după ce pedepsele au fost contopite. De pildă, Sile avea deja executaţi mai bine de şapte ani de închisoare. Când poliţiştii din Capitală au încercat să pună în executare mandatul de arestare, cei doi nu au fost de găsit şi au fost daţi în urmărire internaţională. Ulterior, Sile Cămătaru a fost prins de poliţia din Germania, pe o autostradă, iar fratele său s-a predat la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. După ce Nuţu Cămătaru a fost condamnat, autorităţile au confiscat şi animalele sălbatice pe care acesta le ţinea în curtea casei fără autorizaţii. Era o adevărată grădină zoologică, de unde au fost ridicaţi patru lei şi doi pui de urs.

Sile, eliberări cu scandal

După condamnarea din 2011, Sile Cămătaru a fost eliberat condiţionat la finalul anului 2012. O instanţă din Giurgiu l-a lăsat în libertate, iar motivarea judecătorilor a fost una intens dezbătută. Magistraţii au considerat că deţinutul Balint s-a îndreptat pentru că a promovat cultura după gratii, rezolvând Sudoku.

În noul dosar, Sile Cămătaru a fost coleg de celulă cu afaceristul Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea. De curând, numele interlopului a apărut într-un scandal legat de o scrisoare primită după gratii de Elena Udrea. Un deţinut i-ar fi scris că Sile Cămătaru i-a cerut să o infecteze cu un ac purtător al virusului HIV pe fostul ministru. Într-o scrisoare către SpyNews, Sile Cămătaru a negat vehement. Găsiţi declaraţia lui aici.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE