Home Eveniment Ioana Panculescu, a 61-a victimă din Colectiv. Povestea tinerei orfane care ajuta...

Ioana Panculescu
Sursa Foto: Facebook

O veste tristă vine la o lună și jumătate după ce focul s-a aprins în Colectiv. Ioana Panculescu, o tânără de 36 de ani, a murit într-un spital din Germania. Nici medicii români, nici cei din străinătate nu au putut să o salveze. Când a fost transferată, de la Spitalul Bagdasar-Arseni, avea arsuri de aproape 80 la sută pe suprafața corpului.

Medicii au sperat că pot face ceva pentru ea, după ce au văzut, inițial, că organismul ei rezistă și încearcă să lupte. Ioana Raluca Panculescu era o fire optimistă cu o poveste de viață impresionantă.

Tânăra își pierduseră ambii părinții. Ironia mobidă a sorții face ca Ioana să se stingă la aceeași vârstă la care și mama ei a plecat din această lume, 36 de ani.

colectiv 3 ioana raluca panculescu

Sursa foto: Facebook

Ioana Panculescu era orfană, dar a luptat cu greutățile și a ajuns să-și facă o carieră ca psiholog și psihoterapeut, încercând la rândul ei să îi ajute pe ceilalți din jur care au nevoie.

În fotografiile de pe contul ei public, de pe Facebook, tânăra psiholog zâmbește mereu. Alături de ea, în momentele grele de după incendiu, au stat verii ei. Într-un cont bancar, deschis pe numele unei verișoare, s-au strâns bani de la cei care au vrut să o ajute pe Ioana Panculescu, după un apel public făcut de prieteni.

colectiv 4 ioana raluca panculescu

Sursa foto: Facebook

Duminică seara, când tânăra a pierdut lupta, în spitalul din Germania, era singură, scriu prietenii pe rețeaua de socializare. Trupul ei fără viață va fi adus în țară, pentru înmormântare.

În spitalele din România mai sunt internați 23 de pacienți, în timp ce în spitalele din străinătate își caută salvarea 27 de tineri rănuți în clubul Colectiv.

În seara de 30 octombrie, când s-a deslănțuit iadul, Ioana Panculescu era cu prietenii la lansarea albumului “Mantras of war” al trupei favorite, Goodbye to Gravity. Între cele 61 de victime decedate se află și patru dintre cei cinci membri ai formației, printre care și liderul formației, Alex Pascu.

Citește și Reacţia lui Andrei Găluţ, liderul trupei Goodbye to Gravity, când a aflat că i-au murit colegii şi iubita

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE