Home Politică Iohannis, acuzaţii despre situaţia de la ICR: Treabă pe şest

Sursa Foto: Președinția României

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de schimbarea conducerii Institutului Cultural Român. Aflat la Roma, la o întâlnire cu studenţii români, Iohannis a afirmat că ICR este o instituţie care ţine de diplomaţie publică şi de crearea imaginii României în lume.

“Din acest motiv, ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, unde tocmai se schimbă pe şest conducerea, mă îngrijorează. Eu cred că ar fi nevoie de o dezbatere publică pentru a reuşi împreună să vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem să restructurăm institutul să-l facem performant în sensul menţionat. Este nevoie de profesionişti, de oameni care ştiu cum se construieşte un proiect cultural, ce înseamnă managementul cultural în secolul XXI. Poate reuşim să scoatem ICR din zona trocurilor politice şi să-l introducem în zona diplomaţiei publice”, a afirmat Iohannis.

Alegerea şefului ICR, probă pentru Ponta

Radu Boroianu a fost desemnat de plenul Senatului în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, acesta fiind propus de grupurile senatoriale ale PSD şi PLC. Boroianu a obţinut, la votul secret cu buletine, 64 de voturi pentru şi 49 împotrivă. Contracandidatul său pentru această funcţie – Iulian Tănase, propus de grupul PNL – a întrunit 49 de voturi pentru şi 64 împotrivă.

”Ultimii mei 25 de ani au avut o singură temă comună şi anume încercarea de promovare a identităţii naţionale, care fiind de natură culturală se poate manifesta prin creativitatea excepţională a tuturor cetăţenilor acestei ţări. Voi încerca, alături de colegii din ICR, în cadrul legii, să ne supunem acestor directive de suflet şi de minte şi să servim cât mai bine cauza întregii noastre ţări”, a afirmat Boroianu, în plen, după validarea sa în funcţie, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu, şi-a depus vineri demisia din funcţie, pe motiv că obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului ”au fost deja atinse”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE