Home Politică Iohannis cheamă din nou partidele la Cotroceni. Vezi de ce

Sursa foto: Preşedinţia României

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat din nou partidele politice la consultări, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei.

Consultările vor fi pe tema legilor Big Brother şi vor avea loc miercuri, de la ora 10,00, la ele fiind invitaţi doar preşedinţii partidelor.

În luna februarie, preşedinţia anunţa că COSC (Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică) începe reanalizarea prevederilor legislative în domeniul accesului la datele de trafic informațional și al securității informatice.

Demersul are drept scop depășirea blocajului care se înregistrează în prezent, punerea în acord cu deciziile Curții Constituționale și o mai bună informare a opiniei publice privind măsurile în plan legislativ și efectele acestora. Reanalizarea legislației în domeniu va include și consultări cu societatea civilă, înainte de reînceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentanților societății civile fiind indispensabilă pentru un demers care să vină și în întâmpinarea celor care în trecut și-au exprimat reticența față de unele prevederi. Totodată, consultarea va include și întâlniri cu reprezentanți ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui academic, se arăta în comunicatul Preşedinţiei

Ultimele consultări ale şefului statului cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare au avut loc pe 20 aprilie şi au vizat stadiul legislaţiei electorale şi procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor justiţiei.

Sursa foto: Preşedinţia României

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE