Home Ştirile zilei Iohannis îi bate obrazul lui Ponta. Ce invocă preşedintele

klaus iohannis bugetul
Sursa Foto: Facebook

În ziua în care premierul în funcţie Victor Ponta a fost pus sub învinuire, preşedinte Klaus Iohannis a acordat un interviu TVR. Şeful statului spune că oriunde în lume, într-un astfel de caz, politicianul învinuit de fapte penale şi-ar da demisia.

Este singura posibilitate acum de a ieşi repede din această situaţie, evident prezumţia de nevinovăţie funcţionează, prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru orice persoană, însă în politică lucrurile nu sunt chiar aşa de simple şi un politician cu o funcţie foarte înaltă în stat care este acuzat de fapte penale oriunde în lume îşi dă demisia, tocmai pentru a nu periclita în niciun fel imaginea ţării pe care o reprezintă“, a declarat Iohannis într-un interviu acordat TVR, potrivit AGERPRES

Până acum, Ponta a anunţat că doar dacă îl va demite Parlamentul va pleca de la Palatul Victoria. Preşedintele i-a solicitat să-şi dea demisia, la o oră de la ieşirea de la DNA. Ponta a fost convocat la Cotroceni. A fost o discuţie “extrem de corectă şi civilizată”, a precizat premierul pe pagina lui de Facebook, dar i-a refuzat cererea. Iohannis spune că nu va lăsa lucrurile aşa, pentru că situaţia trebuie gestionată “repede şi bine”, se exprimă Klaus Iohannis.

Este o situaţie nemaiîntâlnită şi care are o greutate politică deosebită, faptul că premierul în funcţie este acuzat de fapte penale, deocamdată este învinuit, ne pune într-o situaţie pe noi ca şi ţară, o situaţie care trebuie gestionată repede şi bine. După părerea mea, este inadmisibil ca o persoană învinuită de fapte penale să fie premier, cum este evident şi clar pentru toată lumea că România în acest moment nu îşi permite o criză politică. Din aceste considerente am solicitat premierului, şi într-o întâlnire tete-a-tete, şi public, demisia” –  spune Iohannis.

Jurnaliştii TVR spun că interviul a fost acordat imediat după ieşirea publică a preşedintelui, când a anunţat că i-a solicitat premierului demisia. Declaraţia şefului statului a fost una înregistrată şi a fost difuzată vineri seara de televiziunea publică.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE