Home Politică Iohannis îi spulberă visele lui Dragnea de a deveni premier. Primele consultări...

premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Palatul Cotroceni, că îşi menţine punctul de vedere privind criteriile de integritate pe care le va aplica la numirea viitorului premier.

Criteriile de integritate le-am anunţat înainte de campanie, să nu fie discuţii, şi rămân în picioare. Eu nu am condiţionat şi nu am legat criteriile de nicio lege, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, preşedintele a anunţat convocarea pentru miercuri a partidelor care au reuşit să intre în Parlament, pentru o primă rundă de consultări.

În ceea ce priveşte un eventual demers privind suspendarea sa, dacă va refuza nominalizarea lui Liviu Dragnea, Iohannis a afirmat că nu se teme de niciun “demers legitim”.

Replica preşedintelui PSD a venit câteva ore mai târziu, când Dragnea a anunţat o mişcare care dă peste cap negocierile. Citeşte despre ce este vorba:

Dragnea contraatacă după lovitura lui Iohannis. Răsturnare de situaţie în negocierile privind premierul

În luna octombrie, într-un interviu acordat Adevărul, Iohannis afirma că “Și unui paznic, la angajare, i se cere să nu aibă cazier penal. Cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este o condiție minimală”.

Tot în luna octombrie, preşedintele afirma că în cazul unei astfel de propuneri din partea partidelor, nici nu va ţine cont de scorul obţinut la alegeri.

Cu siguranță, nu voi desemna o persoană urmarită penal sau condamnată penal. Criteriul acesta e eliminatoriu, indiferent de ce majoritate are, afirma Iohannis pe 4 octombrie.

În replică, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că riscă să încalce Constituţia într-o asemenea situaţie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE