Home Politică Iohannis îi transmite un nou mesaj lui Victor Ponta după episodul Baku

Sursa Foto: Adevarul

Preşedintele Klaus Iohannis îl ceartă din nou pe Victor Ponta pentru prezența sa la Baku, la deschiderea Jocurilor Europene. Șeful statului a declarat mai trebuie lucrat la modul de a face politică externă și că trebuie un punct comun de vedere transmis și de președinte și de prim-ministru.

Eu sunt relativ nou în această funcţie, din 22 decembrie 2014 şi în consecinţă cred că este încă nevoie de un proces de armonizare între modul în care face Preşedinţia politică externă şi modul în care face prim-ministrul politică externă. Dar dincolo de aceste nevoi de armonizare pot să vă asigur că politica externă a României este şi va rămâne una coerentă, ştim foarte bine care sunt prietenii noştri şi nu există niciun pericol pentru modul în care România îşi tratează prietenii şi partenerii.– a spus Iohannis

Este a doua oară când șeful statului îi atrage atenția premierului Victor Ponta că a greșit prin plecarea sa în Azerbaidjan la deschiderea Jocurilor Europene, acolo unde a fost văzut chiar în spatele lui Vladimir Putin.

Klaus Iohannis a declarat că a aflat “pe surse” de plecarea lui Victor Ponta. Cum a aflat și de operația din Turcia.

Faptul că primul ministru s-a dus la Baku l-am aflat pe surse după ce a plecat. Nici Baku, nici „La mulţi ani”, nici Turcia”– a explicat luni șeful statului în contextul în care duminică a fost și ziua sa, iar premierul nu l-a sunat.

Mai mult, Iohannis a declarat că nu știe cum va mai coabita cu premierul după toate astea.

Liderii statelor occidentale au evitat să participe la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta fiind printre puţinii politicieni europeni prezenţi în Azerbaidjan.

Preşedintele azer Ilham Aliev este vizat de critici internaţionale pentru eliminarea adversarilor politici, încălcarea libertăţii presei şi alte abuzuri asupra drepturilor fundamentale.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE