Home Social Iohannis îl invită pe Papa Francisc în România. Când ar putea veni...

Paște, francisc, papa francisc
Sursa Foto: Wikipedia

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va invita pe Papa Francisc în România. Iohannis a precizat că dorința autorităţilor române este ca această vizită să aibă loc în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

“Voi adresa o invitaţie papei Francisc de a vizita Romania, am discutat aseară cu Preafericitul Daniel despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine 100% acest demers. Dorinţa noastră este dacă s-ar putea realiza o astfel de vizită în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne. România are, prin istoria şi cultura sa, vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun. Dorinţa noastră este să aprofundăm în continuare această colaborare excelentă care s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani”, a afirmat şeful statului la Aeroportul Henri Coandă.

Klaus Iohannis va face invitația vineri, când se va întâlni la Vatican cu Papa Francisc. În timpul vizitei la Sfântul Scaun, Iohannis va avea o întrevedere și cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei și de asemenea va vizita Bazilica Sfântul Petru, unde este înmormântat papa Ioan Paul al II-lea.

Înainte de întâlnirea cu Papa, președintele participă joi la Expoziţia Universală Milano 2015, unde va vizita pavilioanele României, Sfântului Scaun şi al Italiei. Tot joi, preşedintele Iohannis se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Milano, scrie AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE