Home Politică Iohannis înfiinţează Consulat în statul american în care îşi petrece sărbătorile de...

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind înfiinţarea unui Consulat General al României la Miami, în Florida, Statele Unite ale Americii, potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei.

De altfel, în ultimii doi ani, Florida a fost destinaţia preferată a preşedintelui pentru sărbătorile de iarnă.

În 2014, în perioada dintre câştigarea alegerilor şi învestitura oficială, Iohannis a mers la Palm Beach, unde are mai mulţi prieteni.  Este vorba de omul de afaceri sibian Marius Vecerdea, care este finul şi antrenorul de tenis al lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis merge în Palm Beach aproape în fiecare an, de când este primar. Acolo s-a produs de fapt şi marea apropiere dintre noi. Mai exact, în vara lui 2010, mi-a spus că nu poate să vină la antrenament în următoarele două săptămâni pentru că merge în vacanţă. L-am întrebat unde, iar el mi-a spus scurt: SUA. Din nou, l-am întrebat unde, iar el mi-a spus: Florida. Nici atunci n-a vrut să detalieze şi l-am mai întrebat o dată unde, iar el mi-a spus: Palm Beach. Culmea, acolo trebuia să merg şi eu în aceeaşi zi pentru că soţia mea urma să nască primul nostru copil la o clinică din Palm Beach. I-am spus că nu anulăm orele de tenis şi ne vedem pe teren în SUA. Şi aşa a şi fost. După tenis l-am dus la spital s-o vadă pe fetiţa mea şi atunci l-am pus în faţa faptului împlinit. Eu şi soţia mea, care e de origine slovacă, hotărâsem de mult să botezăm copilul în religia ei, evanghelică, din întâmplarea şi religia lui Iohannis. I-am spus că nu cunoaştem alt naş evanghelic şi nu ne poate refuza. A acceptat şi a botezat-o pe cea mică, povestea o rudă a preşedintelui pentru Click, în 2014.

Tot în Florida şi-a petrecut Iohannis sărbătorile de iarnă şi anul trecut, când a revenit în ţară după Revelion.

În Florida există o comunitate românească estimată la 30.000 de persoane.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE