Home Politică Iohannis, prima reacţie la pensiile nesimţite ale parlamentarilor

Preşedintele Klaus Iohannis reacţionează după ce parlamentarii şi-au votat marţi pensii speciale. Întrebat cum va acţiona în cazul legii, Iohannis a afirmat că întâi vrea să vadă textul acesteia.

Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea şi voi face o analiză profundă, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Parlamentarii au aprobat cu 303 voturi pentru şi 124 împotrivă proiectul legii privind pensiile speciale pentru deputaţi şi senatori. Dezbaterile au fost pline de lozinci mobilizatoare la adresa aleşilor pentru a îşi aproba avantajele.

Nu campaniile de presă fac un Parlament puternic şi dumneavostră, astăzi, tu decizi, nu liderii care au locul asigurat pe listă. Luaţi Parlamentul în mâinile dumeavoastră. Dacă pe 16 decembrie cetăţenii şi-au luat ţara înapoi, acum este rândul să vă luaţi Parlamentul înapoi, pentru un parlament curat, puternic, perfecţionist, a spus deputatul PSD Anghel Stanciu.

Cei care sunt atât de populişti şi spun vai, ne pasă de cei de acasă, oare aşa e? Ce afaceri aveţi, domnilor? Chiar veţi trăi din pensia asta amărâtă pe care o votaţi azi? Ne gândim că acest Parlament are o cotă scăzută de credibilitate, da. Dar e din cauza presei, care niciodată nu a prezentat sursele de finanţare. Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor, a afirmat şi senatoarea Cristiana Anghel.

Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE