Home Politică Iohannis s-a răzgândit: Nu îl mai dă în judecată pe Ponta

Klaus Iohannis s-a răzgândit şi nu îl va mai da în judecată pe Victor Ponta în scandalul lemnului, a anunţat preşedintele, într-o declaraţie de presă.

Nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu, că s-ar fi făcut trafic de influenţă. Cred că cei care ar fi trebuit să tragă trafic de influenţă, au tras. Nu îl voi acţiona în instanţă pe cel care a făcut aceste afirmaţii. Într-un fel, şi-a cerut scuze, a afirmat Iohannis.

Pe 14 mai, preşedintele afirma că ia în calcul depunerea unei plângeri pe numele lui Ponta, pentru calomnie, după ce premierul afirmase că are dovezi privind un posibil trafic de influenţă la Palatul Cotroceni din partea companiei austriece Schweihofer.

”Mi se pare o declaraţie foarte curioasă. Recunosc că am luat act cu surprindere de această declaraţie. Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui. Încă de aseară, i-am rugat pe cei din departamentul juridic din Administraţia Prezidenţială să verifice care este încadrarea unor astfel de afirmaţii şi cum putem să facem anumite demersuri în cazul foarte probabil în care se dovedesc a fi nesusţinute de dovezi”, declara preşedintele.

Premierul Victor Ponta afirmase cu o seară înainte seara că mai mulţi politicieni liberali au avut întâlniri în “calitate oficială şi privată” cu reprezentanţii firmei austriece Schweighofer şi că au dezinformat Administraţia Prezidenţială pe tema Codului Silvic.

“Impresia mea personală, poate greşesc, e că preşedintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte “binevoitori”, în special nişte binevoitori liberali pe care îi vedeţi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic şi acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte şi să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au nişte interese care sunt strict private. Eu nu pot să fac încadrări juridice dar sunt absolut convins că doamnele şi domnii pe care îi vedeţi luptându-se la televizor au avut întâlniri în calitate oficială şi privată cu reprezentanţii Schweighofer”, a spus Ponta la B1TV.

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE