Home Economic iPhone a fost produs ilegal. Ce amendă riscă Apple

Celebrele iPhone-uri au fost realizate prin fraudă, iar compania Apple, cea care le produce, este pasibilă de o amendă de 862 de milioane de dolari.

Exorbitanta sumă ar trebui să reprezinte despăgubirile pe care Apple trebuie să le plătească după ce a pierdut un proces cu University of Wisconsin în care producătorul iPhone este acuzat că a utilizat fără permisiune o tehnologie pentru cipuri incluse în multe dintre cele mai pupulare produse ale companiei.

Apple a fost dată în judecată de reprezentanţii Wisconsin Alumni Research Foundation, divizia de licenţiere a University of Wisconsin pentru că ar fi folosit un brevet al Universității din 1998 pe care compania americană l-a considerat nevalid așa că l-a utilizat fără să plătească drepturi pentru respectivul patent.

Magistrații din statul american Wisconsin au decis însă că brevetul deţinut de University of Wisconsin pentru tehnologia respectivă, care îmbunătăţeşte eficienţa procesorului, este valid, iar Apple este pasibilă de plata unor despăgubiri de până la 862,4 milioane de dolari, arată Business Insider.

Mai mult, dacă se constată că Apple a încălcat brevetul cu bună-ştiinţă, penalitățile ar putea fi mult mai mari.

Potrivit deciziei judecătorilor, procesoarele A7, A8 şi A8X folosite de Apple la telefoanele iPhone 5s, 6 şi 6 Plus, precum şi la mai multe versiuni ale iPad încalcă brevetul.

Apple a respins acuzaţia şi a încercat să convingă Biroul pentru Brevete şi Mărci al SUA că reanalizeze validitatea patentului, dar agenţia a respins solicitarea, în luna aprilie.

Nu este prima dată când cei de la University of Wisconsin se judecă pentru acest brevet. Universitatea s-a folosit de acelaşi brevet pentru a da în judecată Intel în 2008, dar cazul a fost închis în urma unei înţelegeri între părţi, înainte ca procesul să înceapă.

Iar luna trecută, a lansat un al doilea proces împotriva Apple, referitor la cele mai noi cipuri ale companiei, A9 şi A9X, utilizate la telefoanele recent lansate iPhone 6S şi 6S Plus, precum şi la iPad Pro.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE