Home Politică Ipoteza PNL: Ponta ar putea remania Guvernul ca să se salveze

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă că premierul Victor Ponta ar putea face o remaniere guvernamentală, iar principalul beneficiar ar urma să fie UNPR.

Eu cred că Victor Ponta este dispus să dea trei sferturi din Cabinetul Ponta către UNPR pentru a-şi asigura sprijinul în continuare. Este dispus să facă orice compromis în defavoarea PSD-ului, pentru a-şi asigura scaunul domniei sale, a susţinut aceasta.

Gorgiu afirmă că Ponta ar putea recurge la acest gest pentru a își spăla imaginea, dar și pentru a își consolida susținrerea din partea partidului lui Gabriel Oprea.

Cred că este capabil de orice gest care să resusciteze puţin guvernul, doar să-l salveze pe el ca imagine. Eu cred că este o strategie greşită, dar, da, nu m-ar mira să facă şi o remaniere guvernamentală foarte curând, tocmai pentru că speră să mai dea un suflu de noutate guvernului şi să se mai ridice presiunea de pe umerii domniei sale. Cred că poate să schimbe tot Cabinetul şi să rămână domnia sa, şi tot cea mai proastă soluţie rămâne şi ar fi tot un guvern compromis, un guvern lipsit de legitimitate, a afirmat Alina Gorghiu, citată de AGERPRES.

Parlamentul a respins vineri moțiunea de cenzură depusă de PNL, cu doar 194 de voturi “pentru” și 13 împotrivă. Pentru a fi adoptată, moțiunea avea nevoie de 278 de voturi.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE