Home Social Ipoteză şocantă în cazul morţii lui Sabin, fiul unui colonel SRI din...

Sabin
Sursa Foto: libertatea.ro

Criminaliştii iau în calcul o ipoteză şocantă în cazul morţii adolescentului Sabin Şerban, găsit fără suflare în apartamentul său din Iaşi în luna noiembrie, prezentând urmele unei înjunghieri.

Specialiştii cred că este posibil ca băiatul să îşi fi înscenat crima, cauza reală a morţii fiind de fapt sinuciderea, scrie Ziarul de Iaşi.

Criminaliştii ar fi descoperit două urme, dintre care una pe tocul uşii din camera tânărului, situată la o înălţime de 133 de centimetri. Această zgârietură ar fi fost produsă de cuţitul tânărului, în care s-ar fi împins acesta, din proprie voinţă.

Criminaliştii mai suspectează că lama cuţitului ar fi intrat parţial, apoi, din cauza şocului şi a durerii, tânărul a mai făcut câţiva paşi, ieşind din cameră, în holul apartamentului, unde s-ar fi prăbuşit cu faţa în sus, iar cuţitul, la contactul cu parchetul, ar fi intrat cu totul în corpul băiatului.

Anchetatorii au mai găsit un răspuns la faptul că tânărul a fost filmat într-un magazin, uitându-se la cuţitul pe care urma să îl cumpere, iar în acelaşi timp se uita pe telefon. Iniţial poliţiştii au crezut că acesta vorbeşte cu o altă persoană despre cuţit, însă băiatul se uita pe Google la alte oferte, pentru a găsi preţul cel mai bun.

Tatăl băiatului a declarat pentru jurnaliştii ieşeni că nu crede în această ipoteză.

Procurorii nu exclud totuşi total nici posibilitatea unui accident. Cea de-a doua ipoteză este că Sabin s-ar fi jucat cu cuţitul, exersând tactici de apărare, ar fi scăpat arma, care ar fi ricoşat de tocul uşii şi s-ar fi înfipt în corpul acestuia, apoi arma albă ar fi intrat în întregime în corpul tânărului, după ce a căzut pe spate, în hol.

Din probele administrate până acum, prima variantă luată în calcul, cea a crimei, este din ce în ce mai îndepărtată, potrivit sursei citate.

Sabin Şerban, elev eminent al Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, a fost găsit mort în casă, pe 11 noiembrie 2016, de către tatăl său, colonelul SRI Gheorghe Şerban. Băiatul a fost descoperit într-o baltă de sânge, pe hol, cu un cuțit în el.

Citeşte şi: Caz şocant în România: a violat şase copii ca să se răzbune pe părinţii lor

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE