Home Sport Irina Begu, eliminată şi de la dublu, la Madrid

Sursa foto: Facebook

Irina Begu a fost eliminată şi la dublu, în sferturile de finală de la turneul de la Madrid. Alături de Lara Arruabarrena, partenera ei de echipă care este originară din Spania, nu au reuşit să treacă de puternicele Carla Suarez Navarro şi Garbine Muguruza, cele care sunt favoritele numărul 3, în această competiţie.

Meciul s-a încheiat după doar 58 de minute. Irina Begu şi Lara Arruabarrena au pierdut cu 2-6, 2-6.

Cu câteva zeci de minute înainte de a intra în meciul de la dublu, Irina Begu încheiase cu o înfrângere confruntarea cu Petra Kvitova, numărul 4 mondial. Irina Begu a pierdut în faţa cehoaicei cu 5-7, 3-6. A fost un meci în care românca a părut, în setul doi, că abandonează. Nu a afişat probleme medicale, ci o cădere motivaţională după un început de prim set foarte bun pe care a reuşit totuşi să-l piardă tocmai când servea pentru a duce setul în prelungiri, la tie-break. Irina Begu a pierdut şansa de a juca semifinala de la Madrid. Ar fi urmat să o întâlnească pe Serena Williams, liderul mondial în tenisul feminin.

Seara de 7 mai 2015 a fost cea mai importantă din cariera Irinei Begu. A fost prima oară când a jucat în sferturile unui turneu Premier Mandatory. Deşi seara s-a încheiat cu două înfrângeri pentru Irina, per total, prestaţia ei de la Madrid o va propulsa pe locul 31 WTA, cea mai bună poziţie pe care a ocupat-o vreodată.

Irina Begu a fost singura româncă din sferturile de finală de la MUTUA MADRID OPEN 2015. Simona Halep a fost eliminată în primul tur, de către Alize Cornet. Tot din primul tur au părăsit competiţia şi jucătoarele Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu, în timp ce Monica Niculescu nu a reuşit să se califice.

După turneul de la Madrid, urmează competiţia din capitala Italiei. Turneul de la Roma va începe pe 11 mai şi se va desfăşura tot pe zgură.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE