Home Politică E oficial: Ponta face o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor

Sursa Foto: adevărul.ro

Premierul Victor Ponta a decis să îl nominalizeze pentru șefia Ministerului Transporturilor pe Iulian Matache, în prezent secretar de stat în acelaşi minister.

In baza deciziei BPN al PSD am decis sa-l propun pe dl Iulian Matache pentru functia de Ministru al Transporturilor! Ii urez succes, a scris Ponta pe Twitter.

Conform legii, Klaus Iohannis este obligat să accepte propunerea premierului. Preşedintele are dreptul de a refuza o singură dată o nominalizare venită de la Palatul Victoria.

Iulian Matache a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Ulterior, în martie anul trecut, a fost mutat pe același post la Ministerul Transporturilor.

De altfel, numele său a fost vehiculat pentru nominalizarea la Ministerul Transporturilor și imediat după demisia lui Ioan Rus.

De-a lungul activității profesionale, Iulian Matache a fost, între 1996 și 1999, inginer în cadrul Administrației de Drumuri și Poduri Vrancea, din 2003 până în 2006 a fost șef de compartiment la Direcţia Relaţii Interne si Internaţionale din Consiliul Județean Vrancea, ocupându-se de programele PHARE si SAPARD, iar până în 2009 a afost director la Direcția Tehnică tot din cadrul Consiliului Județean Vrancea.

Soția lui Iulian Matache este președintele Tribunalului Vrancea, iar în presa locală cei doi sunt prezentați ca fiind foarte apropiați de șeful Consiliului Județean, Marian Oprișan.

De altfel, în 2012 cțnd a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Iulian Matache i-a mulțumit public lui Oprișan pentru acea numire.

Este o funcţie care mă onorează, dar care mă şi obligă. Consider că am expertiza necesară pentru a ocupa această funcţie. Nu aş fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, căruia îi mulţumesc foarte mult. – declara în mai 2012, Iulian Matache, citat de Monitorul de Vrancea

Potrivit declarației de avere, Iulian Matache, are un apartament și o casă, trei terenuri agricole și credite de 70 de mii de euro și 45 de mii de lei.

Anul trecut, Matache a câștigat 11.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării, 45.000 de lei de la Ministerul Transporturilor și 60.000 de lei, indemnizații de la Consiliile de Administrație ale Tarom și E.ON Distribuție din care face parte.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE