Home Social Justiție în ritm de melc. Cât a fost plimbat un dosar într-un...

Șapte tineri acuzați că au sechestrat și violat o minoră de 14 ani în județul Giurgiu au fost trimiși în judecată abia după doi ani și jumătate de la comiterea faptelor. Mai mult decât atât, cei șapte agresori au stat doar 24 de ore după gratii.

În tot timpul scurs din 2013, atunci când a avut loc violul și până acum, dosarul s-a plimbat între parchetul de pe lângă judecătorie Bolintin Vale şi parchetul de pe lângă tribunalul Giurgiu. Procurorii giurgiuveni spun că speţa a avut un traseu anevoios din cauza unor chichiţe procedurale, arată RealitateaTV.

Ciudat este că imediat cum cazurile de viol au început să fie mediatizate, iar Inspecția Judiciară a început verificări în toate dosarele cu agresiuni sexuale, totula mers extrem de repede. În doar o săptămână, procurorii au reușit să definitiveze dosarul și să îi trimită pe cei șapte acuzați în judecată.

Dosarul a fost deschis în ianuarie 2013, şase tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani fiind atunci acuzaţi că au agresat şi violat o fată de 14 ani, la locuinţa prietenului fetei, din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu.

Potrivit polițiștilor, minora s-a deplasat de bună voie la locuința prietenului său, iar acesta a chemat mai mulți amici și a obligat-o pe tânără să întrețină relații sexuale cu toți. Minora s-a opus, iar trei dintre agresori ar fi legat-o, lovit-o și violat-o. Mai mult decât atât unul dintre ei ar fi filmat toată scena, însă procurorii nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

Șase dintre ei au fost reținuți imediat după ce tatăl fetei a făcut plângere la poliție, însă după 24 de ore au fost eliberați. Tinerii nici măcar nu au fost cercetați pentru viol ci pentru relații sexuale cu o minoră.

Plângerea minorei în vârstă de 14 ani la data producerii faptelor, respectiv în anul 2013, a fost înregistrată la poliție în data de 5 ianuarie 2013, iar faptele se petrecuseră la data de 3 ianuarie 2013. În data de 6 ianuarie 2013 a fost emisă ordonanță de reținere pentru cei șapte tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani pentru infracțiunea de întreținere de act sexual cu o persoană minoră, după care Tribunalul Giurgiu a dispus în acest caz obligativitatea pentru cei cercetați de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. Pe data de 19 ianuarie 2013 a fost finalizat și înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu referatul de urmărire penală pentru act sexual cu o persoană minoră pentru cei șapte tineri.- a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, săptămâna trecută,atunci când cazul a intrat în atenția Inspecției Judiciare.

Dosarul violului din județul Giurgiu a fost verificat în contextul scandalului naţional ce a avut ca punct de plecare judeţul Vaslui, unde şapte violatori au fost lăsaţi în libertate. Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară şi în cazul unui alt dosar privind violarea unei tinere din judeţul Olt de către patru bărbaţi, printre care şi un militar de la baza din Deveselu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE