Home Politică Klaus Iohannis, atac vehement la Avocatul Poporului: “Gestul său va permite condamnaţilor...

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se declară “indignat” decizia Avocatului Poporului de a contesta la Curtea Constituţională legea care interzice persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului vrea să fie util noii majorităţi. Prin demersul Avocatului Poporului, se poate deschide poarta condamnaţilor penali să conducă, a declarat aceasta.

Avocatul Poporului a sesizat joi Curtea Constituţională cu privire la articolul 2 din Legea nr. 90/2001, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

Avocatul Poporului susţine că aceste prevederi încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Ştire în curs de actualizare

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other