Home Politică Klaus Iohannis îi dă o nouă replică dură lui Dragnea: “E nepoliticos”

Klaus Iohannis
Sursa Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a răspuns, marți seară, la refuzul lui Liviu Dragnea de a participa la consultările convocate la Palatul Cotroceni pentru negocieri pe tema premierului.

Este o atitudine pur şi simplu nepoliticoasă. Nu-mi dau seama ce vor dori să obţină. Cred că greşesc, a spus Klaus Iohannis.

Reacția președintelui vine după ce Dragnea a contestat legitimitatea acestor consultări, pe motiv că noul Parlament nu a fost instalat în funcție.

Consultările se pot face doar in baza art. 103 din Constituţie. Nouă ni se pare straniu că mâine, USR şi PMP nu sunt partide parlamentare, mâine e în funcţiune actualul parlament.  Nu putem să mergem la consultări pentru că vrem să respectăm prevederile Constituţiei, nu mergem la consultări pentru a face exerciţii de imaginaţie. Cred că după ce fiecare deputat şi senator este validat, se pot face consultări şi atunci vom merge, a afirmat Dragnea.

Războiul dintre cei doi are, de fapt, altă miză: fotoliul de premier. În vreme ce Dragnea și-l dorește și pare a fi în pole-position pentru această funcție, Klaus Iohannis i-a dat de înțeles din nou că visele sale vor fi spulberate. Citește mai mult despre acest subiect:

Iohannis îi spulberă visele lui Dragnea de a deveni premier. Primele consultări cu partidele la Cotroceni

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE