Home Politică Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador al SUA la Bucureşti

Sursa Foto: presidency.ro

Noul ambasador al Statelor Unite la București, Hans G. Klemm, i-a prezentat luni scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis.

“Bine ați venit în România. Este o plăcere să vă primesc aici”, a afirmat Iohannis, după ce Hans Klemm și-a prezentat scrisoarea de acreditare ca ambasador în România.

La finalul ceremoniei de la Cotroceni, la care au participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu și Laurențiu Ștefan și secretarul de stat în MAE Daniel Ioniță, șeful statului și noul ambasador al SUA în România au avut o întrevedere.

Hans Klemm a venit la Cotroceni împreună cu însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson.

În cursul zilei de luni, Klemm a transmis un mesaj video, în limba română,în care îşi exprimă onoarea de a fi fost nominalizat în această funcţie. Klemm povesteşte că a luat primul contact cu România încă din timpul studiilor, fiind elev al criticului literar Matei Călinescu.

Hans Klemm a ajuns duminică seara în România, fiind întâmpinat, printre alţii, de însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson.

 

klemm 1

Sursa foto: US Embassy via Facebook

klemm 4

Sursa foto: US Embassy via Facebook

klemm 5

Sursa foto: US Embassy via Facebook

klemm 6

Sursa foto: US Embassy via Facebook

Hans G. Klemm, a depus joi jurământul prin care a fost confirmat oficial în funcția de ambasador al SUA la București. În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul Departamentului de Stat al SUA, a apreciat eforturile României de a combate fenomenul corupției, arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu.

Noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA

La ceremonie au participat și ambasadorul României în SUA, George Maior, și secretarul de stat John Kerry.

În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa, se mai arată în comunicatul Ambasadei României în SUA

Hans G. Klemm a fost confirmat de Senatul Statelor Unite în funcția de ambasador al SUA la București pe 6 august după ce fusese audiat de Comisia de Politică Externă pe 22 iulie.

Sunt recunoscător și încântat de onoarea pe care președintele Barack Obama și secretarul de stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcție, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite și să protejez cetățenii americani, precum și să consolidez relațiile cu aliatul nostru excelent și cu partenerul nostru România“, a spus Klemm, în cadrul audierilor, citat de AGERPRES

Hans G. Klemm a fost nominalizat în funcția de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012. De atunci, reprezentanţa diplomatică a fost condusă de diferiți însărcinaţi cu afaceri, întârzierea numirii unui ambasador fiind pusă pe seama divergenţelor politice din Congresul SUA, controlat de republicani, şi administraţia democrată a lui Obama.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE