Home Politică UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis îşi reia miercuri atribuţiile, după ce a fost...

Sursa Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a fost internat, marţi, la Spitalul Militar Central, unde a suferit şi o intervenţie chirurgicală.

Biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale a oferit un scurt comunicat de presă:

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost internat marți, 26 aprilie a.c., la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” și operat la nivelul umărului drept.

Intervenția chirurgicală a decurs în condiții optime, cu respectarea tuturor procedurilor. Starea de sănătate a Președintelui României este foarte bună, fiind apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei”

Şi medicii au oferit informaţii despre starea de sănătate a preşedintelui României.

“În data de 26 aprilie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis a fost internat şi operat în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, la nivelul umărului drept pentru : 1. Impingement (conflict) subacromial drept; 2. Burşită subacromială dreaptă; 3. Leziune de tendon supraspinos;

Intervenţia s-a desfăşurat artroscopic, a decurs în condiţii optime iar, în prezent, starea de sănătate a Preşedintelui României este foarte bună”, se arată în comunicatul de la Spitalului Militar.

Din aceste informaţii reiese că preşedintele avea dureri de umăr, iar mişcările sale erau limitate. Impingement apare atunci când partea superioară a omoplatului (acromion) “presează” ţesuturile moi (tendoanele coafei rotatorii) subiacente. Atunci când braţul este ridicat, acromionul (portiunea superioara a omoplatului) “freacă” coafa rotatorilor şi face compresie asupra bursei subacromiale. Acest lucru poate duce la burşite şi tendinţe ce provoacă durere si limitează mişcările. Cu timpul, impingementul sever poate duce la ruperea coafei rotatorilor, explică medicul Mihai Râşcu, pe site-ul său. De obicei, astfel de probleme apar la sportivi sau la persoane care îşi suprasolicită umerii. De aceea, în spaţiul public a apărut informaţia că s-ar fi accidentat pe terenul de tenis, preşedintele fiind un împătimit al acestui sport.

La câteva ore de la intervenţia chirurgicală, Iohannis a postat un mesaj pe Facebook. Acesta spune că, începând de miercuri, îşi reia întreaga activitate.

“Astăzi am fost supus unei intervenții chirurgicale la umărul drept. Operația a fost una reușită, mă simt bine și mâine îmi voi relua activitatea la Palatul Cotroceni. Apreciez munca echipei de medici și mulțumesc întregului colectiv de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila”, a scris Klaus Iohannis pe reţeaua de socializare.

În noaptea de marţi spre miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a rămas internat, sub supravegherea medicilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE