Home Politică Klaus Iohannis se întâlnește cu vicepreședintele SUA, Joe Biden

Sursa Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în SUA, începând cu 24 septembrie, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului va participa, până pe 29 septembrie, la New York la summitul ONU. În acest context, el va susţine mai multe intervenţii naţionale în cadrul reuniunii ONU, va avea mai multe întrevederi şi se va întâlni cu investitori americani şi cu comunitatea de români din SUA.

Pe 3 septembrie, preşedintele Iohannis a anunţat participarea sa la summitul ONU de la New York, arătând că România va susţine reforma Consiliului de Securitate şi alocarea unui loc de membru nepermanent.

Aniversăm 70 de ani de la semnarea Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite şi 60 de ani de la aderarea României la Organizaţie. La sfârşitul lunii septembrie voi participa, la New York, la Adunarea Generală ONU şi la summitul ONU la care va fi adoptată Agenda de dezvoltare post-2015. Va fi un bun prilej pentru a reitera ataşamentul României faţă de obiectivele şi valorile organizaţiei mondiale, precum şi respectul constant faţă de acţiunile instituţiilor din sistemul ONU, ca principal cadru global de cooperare între state şi de codificare a unor norme de conduită şi drept internaţional, a arătat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unor surse citate de Evenmentul Zilei, Klaus Iohannis se va întâlni și cu președintele Barack Obama, însă zvonurile nu au fost confirmate de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis va pleca în Statele Unite imediat după ce va participa la Consiliul European extraordinar organizat pe 23 septembrie la Bruxelles pentru a rezolva criza refugiaților.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE