Home Politică Klaus Iohannis vrea să meargă în Parlament pe 16 decembrie

Sursa Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului o scrisoare prin care solicită să fie prezent în plen pe data de 16 decembrie pentru a ține un discurs.

Data nu a fost aleasă la întâmplare ci este ziua în care se împlinește un an de când Klaus Iohannis a ocupat oficial fotoliul de la Cotroceni.

Așadar, cel mai probabil, șeful statului dorește să prezinte în fața parlamentarilor un bilanț al acestui prim an din mandatul de președinte.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 11 decembrie a.c., o scrisoare Președintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, și Președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu-Ștefan Zgonea.
Președintele Klaus Iohannis solicită, în conformitate cu prevederile Art. 88 din Constituţia României, să adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat, în ședința reunită a celor două Camere, din data de 16 decembrie a.c., ora 11.00, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a mai fost în plenul Parlamentului în urmă cu trei luni, pe 16 septembrie, atunci când a vorbit senatorilor și deputaților pe tema crizei refugiaților în contextul în care Uniunea Europeană a impus cotele obligatorii de migranți ce ar trebui primiți de fiecare țară.

De la discursul președintelui nu au lipsit nici criticile. Parlamentarii au fost criticați atât pentru modul în care sunt adoptate legile cât și pentru faptul că au votat în dese rânduri pentru păstrarea imunității unor deputați și senatori în fața solicitărilor de reținere și arestare formulate de procurorii DNA.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE