Home Social Kovesi, desemnată “Europeanul anului 2016”

kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost declarată “Europeanul anului 2016” de celebra revistă Reader’s Digest, arată AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Tarsago România, care deține ediția românească a Reader’s Digest, șefa DNA a fost aleasă pentru lupta sa continuă împotriva corupției la nivel înalt.

Distincţia recunoaşte lupta curajoasă şi susţinută a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA din România, împotriva corupţiei la nivel înalt. În calitate de şefă a agenţiei în fruntea căreia a fost numită în mai 2013, a trimis în judecată un fost prim-ministru şi a pus sub acuzaţie zeci de parlamentari, judecători şi magnaţi ai afacerilor. Laura Codruța Kovesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader’s Digest le promovează, arată comunicatul.

Revista a dedicat un articol amplu activității Laurei Codruța Kovesi

Drept urmare toate edițiile europene ale revistei conțin în numărul din februarie un amplu articol dedicat laurei Codruța Kovesi.

Numărul de februarie al tuturor ediţiilor europene ale revistei Reader’s Digest, a cărei ediţie românească este deţinută de Tarsago România, include un profil detaliat al Laurei Codruţa Kovesi, semnat de Andrew Higgins, jurnalist la The New York Times. Acesta prezintă modul în care fosta jucătoare de baschet şi studentă la Drept, care şi-a urmat tatăl în cariera de procuror, a declanşat cel mai mare cutremur politic care a zguduit România de la căderea comunismului, în 1989, arată comunicatul citat de AGERPRES.

În articolul care apare luna viitoare se precizează că, în primele nouă luni ale anului trecut, DNA a dus acuzații de corupție împotriva a peste 800 de persoane. De asemenea, se menționează că, în prezent, aproape 120 de procurori lucrează la peste 6.000 de cazuri de corupție, în jur de 90 la sută dintre procese încheindu-se cu o condamnare.

Laura Codruța Kovesi este a doua româncă ce primește premiul “Europeanul anului” după ce în 2010, distincția a fost câștigată de Iana Matei, președintele fundației Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE