Home Economic La stat, “RABLA” aduce lux?

sursa: mercedes-benz.ro

Statul român se pare că se pregăteşte de achiziţii de lux, maşini Mercedes. Ministerul Economiei anunță că o delegație de prim rang a companiei Mercedes – Benz s-a întâlnit cu secretarul de stat Sorin Encuțescu. În comunicatul oficial, nu se precizează ce tipuri de mașini au fost prezentate, dar reiese că se dorește să se bată palma pentru cumpărarea unor mașini pentru instituțiile românești, cel mai probabil fiind vorba despre noi dotări pentru companiie aflate în subordinea ministerului Economiei. Reprezentanții concernului german și-au prezentat oferta în fața autorităților române.

“Demnitarul român a apreciat propunerile discutate în cadrul acestei întâlniri, convenindu-se, de comun acord, ca în perioada următoare să se identifice modalităţile concrete de implementare a acestor parteneriate.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai companiilor româneşti din domeniu, care şi-au prezentat platformele şi proiectele care pot fi subiectul unor colaborări bilaterale”, se precizează în comunicatul de presă postat pe site-ul ministerului.

Din partea companiei germane, la discuţii au participat manageri de la vârful instutiţiei. Este vorba despre dr. Nicola zur Nieden, manager în afaceri externe, dr. Ralf Forcher, şeful de marketing, vânzări şi servicii, dar şi CEO-ul Mercedes-Benz România, Boris Bilich, precum şi Ovidiu Pintilie, managerul de vânzări şi marketing al sucursalei din ţara noastră.

În România, parcul auto al fiecărei instutuții de stat diferă. De pildă, la Ministerul de Interne, cele mai multe dintre achiziții s-au făcut de la fabrica de la Mioveni, pentru mașini Dacia.  Și noua divizie a Ministerului de Finanțe, Direcția Antifraudă, a fost dotată cu mașini produse în România. În timp ce, mașinile de protocol de la cele mai multe ministere fiind limuzine ale unor companii de lux.

Pentru stat, “RABLA” e gata de start

Luni, 4 mai, demarează programul “Rabla” pentru persoane juridice şi instituţii publice. Pentru aceste categorii, anul acesta sunt alocate 5000 de tichete. Valoarea unui tichet, în schimbul unei maşini mai vechi de opt ani, este de 6.500 de lei. Noutăţile din 2015 sunt legate de eco-bonusuri. Pentru achiziţionarea unui autoturism electric hibrid nou, statul acordă un bonus ce poate ajunge la 2.500 de lei.

Programul “RABLA” 2015 valorează 200 de milioane de lei, iar pentru persoane fizice vor fi acordat până 20.000 de tichete. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

 

sursa foto: mercedes-benz.ro

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE