Home Lifestyle Laura Bretan nu a câştigat finala America’s Got Talent, dar este un...

Laura Bretan, puştoaica de 14 ani cu origini româneşti, nu a câştigat celebrul concurs de talente de peste Ocean, America’s Got Talent. Însă, copilul-minune a impresionat publicul care a votat-o, după interpretarea divină din marea finală.

Câştigătoarea este tot o puştoiacă. Este vorba despre Grace Vanderwaal, o fetiţă talentată în vârstă de doar 12 ani. Marele premiu este de  un milion de dolari.

Sursa video: America’s Got Talent via Facebook

După votul publicului, Laura Bretan nu a reuşit să se califice în top 5, deşi interpretarea ei, în marea finală, a fost extrem de apreciată de juriu. Cu talentul său de soprană a uimit audienţa cu piesa “O Mio Babbino Caro”.

Laura era favorită înainte de a se anunţa oficial câştigătorul. Presa din America scria că eleva de 14 este creditată cu 43,63% din şanse. Următorii clasaţi, Grace VanderWall avea 12,7%, iar concurentul de pe locul trei,  Joe Dorenbos, doar 9%.

Câştigătoarea concursului îşi compune singură melodiile. În finală ea a cântat la ukulele (un instrument tradițional hawaiian), dar pe reţelele de socializare au apărut multe critici cu privire la faptul că nu se înţeleg clar cuvintele pe care le rosteşte în muzica sa.

În timp ce despre Laura Bretan se vorbea că ea a câştigat deja un concurs de talente, deşi acestă victorie a avut loc în altă ţară. În iunie 2016, ea a câştigat marele premiu de 120.000 de euro la concursul “Românii au talent”, de la Pro TV.

Cine este Laura Bretan şi legăturile ei cu România

S-a născut în SUA, într-o familie de români şi locuieşte în Chicago. Pentru prima oară a ajuns în România în 2015, atunci când a participat la funeraliile bunicului său, cel care a convins-o, înainte să moară, să participe la show-ul de talente din ţara noastră.

Peste Ocean, Laura Bretan a câștigat deja mai multe concursuri. Postul de televiziune CBC i-a dedicat un reportaj înainte de a participa la America’s Got Talent.

Jurnaliștii americani au filmat-o pe fată acasă, în Chicago, unde ea le-a spus că este mândră că este româncă și a început să le cânte în sufragerie, iar ceea ce a ieșit părea a fi ca într-o sală de operă.

“Mi se pare foarte interesant cum îmi pot folosi vocea, nu mi s-a părut niciodată dificil. Profesorul meu îmi spune că am o voce foarte puternică”, a declarat în interviu adolescenta cu origini românești.

După participarea ei la concursurile atât de intens mediatizate a câştigat fani în întreaga lume. Dar dorinţa ei cea mai mare acum este să se întoarcă în România, unde să susţină concerte caritabile pentru a ajuta copiii orfani şi săraci.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE