Home Eveniment Laura Codruţa Kovesi, reacţie în premieră la dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reacţionat luni, în premieră, la dezvăluirile făcute de fugarul Sebastian Ghiţă, prin înregistrările difuzate la postul de televiziune controlat de acesta.

În ultimele săptămâni, postul de televiziune România TV a difuzat mai multe înregistrări în care Ghiţă face acuzaţii extrem de dure, în special la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a adjunctului SRI, Florian Coldea.

Aceştia sunt acuzaţi că ar fi instrumentat ilegal mai multe cauze penale, printre care dosarul Realitatea Media, în care însuşi Ghiţă era denunţător, sau alte dosare care vizează patroni de presă.

În replică, şefa DNA a refuzat să comenteze aceste afirmaţii şi a susţinut că a sesizat CSM pe tema acestora, dar a cerut şi CNA să ia măsuri împotriva televiziunilor care ar fi făcut afirmaţii neadevărate în acest context.

Să lăsăm lucurile ridicole, cum sunt cucuvelele mov, şi să trecem la lucruri serioase. Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar şi nu doresc să intru într-un dialog cu acesta. În ceea ce priveşte atacurile cu privire la sistemul de justiţie, observati că sunt atacuri făcute de inculpaţi cercetaţi de DNA. Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA a deranjat inculpaţii – a spus Kovesi, la prima ieşire publică pe această temă, la Ministerul Justiţiei.

Procurorul şef al DNA a refuzat să comenteze modul în care Sebastian Ghiţă a reuşit să dispară, afirmând că răspunsurile trebuie căutate la Ministerul de Interne.

În acest dosar, am dispus control judiciar şi am instituit obligatia de a nu părăsi ţara, noi am dispus efectuarea unei supravegheri operative, pe care ştiţi că se numeşte filaj, către Poliţia Româna. Toate aceste măsuri trebuiau aduse la îndeplinire de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, răspunsul trebuie să-l dea Ministerul de Interne despre cum a reuşit să scape de filaj şi să se ascundă, a spus Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi s-a disculpat şi în privinţa acuzaţiilor privind aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Într-o înregistrare, Sebastian Ghiţă a afirmat că societatea Asesoft a plătit, prin intermediul unei alte firme, avionul cu care a fost adus din Indonezia fostul director al FNI.

De aceste aspecte s-au ocupat Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Interne, a replicat Kovesi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other