Home Eveniment Laura Codruţa Kovesi se teme că Direcţia Naţională Anticorupţie ar putea fi...

Kovesi
Sursa Foto: evz.ro

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spune, într-un interviu acordat BBC, că se teme că Direcţia Naţională Anticorupţie ar putea fi desfiinţată în perioada următoare.

De acum încolo, sistemul judiciar va fi supus unui risc uriaş în fiecare zi. Pentru că în orice zi putem afla despre altă modificare, putem afla despre schimbări în activitatea noastră şi poate că Direcţia Anticorupţie ar putea fi desfiinţată, a afirmat Kovesi pentru BBC.

Într-un articol intitulat “Laura Codruţa Kovesi – controversata stea anticorupţie din România”, cei de la BBC vorbesc atât despre laudele, dar şi despre criticile din mediul public la adresa lui Kovesi.

Susţinătorii săi spun că duce o cruciadă împotriva corupţiei, ajungând astfel în sfârşit la oameni care păreau de neatins. Criticii, de cealaltă parte, spun că instituţia pe care o conduce a încălcat libertăţile civile ale cetăţenilor într-un mod care nu a mai fost văzut din vremea comunismului, scriu britanicii.

Articolul vorbeşte despre faptul că DNA se bucură de o percepţie în general pozitivă în rândul tinerilor.

Din ce în ce mai mulţi oameni depun plângeri, sunt dispuşi să dea declaraţii despre cazuri de corupţie. Şi asta pentru că românii au observat că legea e aceeaşi pentru toţi. Cu asta ne ocupăm, a spus Kovesi.

BBC aminteşte şi despre criticii Laurei Codruţa Kovesi, care spun că aceasta a devenit prea puternică, iar lupta anticorupţie s-a transformat într-o vânătoare de vrăjitoare.

Argumentele acestora ţin de faptul că DNA a ţintit în special anumiţi oameni şi anumite partide, făcând echipă cu serviciile secrete şi judecătorii în acest sens. Acuzaţii pe care Kovesi le respinge: “Toate partidele au membri care au fost investigaţi de DNA” – se mai arată în articol.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE