Home Politică PNL depune luni moțiune de cenzură, după ce DNA l-a trimis în...

Sursa Foto: Facebook

Liberalii vor să îl schimbe pe premierul Victor Ponta prin moțiune de cenzură. Potrivit copreședintelui PNL, Alina Gorghiu, moțiunea va fi depusă luni, iar textul documentului va fi citit în plenul Parlamentului pe 29 septembrie.

Avem un prim ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție care refuză să își dea demisia, ceea ce eu cred că interesul național o cere. Mai mult, premierul nu doar că nu își dă demisia dar singura sa reacție este de a-și ataca procurorul de caz, gest pe care niciun demnitar nu ar trebui să îl facă. Este prea mult chiar și pentru Victor Ponta, a declarat vineri Alina Gorghiu, citată de AGERPRES.

Alina Gorghiu a făcut apel la coaliția de guvernare să suțină moțiunea liberalilor și a dat de înțeles că sunt negocieri cu toate partidele parlamentare.

Fac apel la coaliția de guvernare să ia o decizie în folosul României și să susțină moțiunea de cenzură. Avem discuții de la precedenta moțiune de cenzură cu toate partidele parlamentare. Nu am să fac publice deloc demersurile pe care le vom face în vederea susținerii moțiunii de cenzură. În acest moment am luat decizia, din acest moment vor fi strânse semnăturile, a declarat Alina Gorghiu.

De altfel, semnele arătau încă de joi că liberalii pregătesc un astfel de demers împotriva lui Victor Ponta. Imediat după trimiterea acestuia în judecată, liderii liberali au făcut apel la formațiunea lui Gabriel Oprea, UNPR să retragă sprijinul pe care il oferă premierului.

De mai bine de 100 de zile domnul președinte al UNPR Gabriel Oprea și domnul președinte al PSD Liviu Dragnea pretind că problemele penale ale domnului Ponta nu ne afectează nici în raport cu mediul de afaceri din România, nici în raport cu cetățenii onești care cred în principiile și valorile unui stat de drept, nici în raport cu partenerii internaționali. Le cer astăzi domnilor Oprea și Dragnea să se disocieze de un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție și să-i retragă sprijinul politic care îl menține în funcție. Fiecare zi fără demisia solicitată de Opoziție lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este responsabilitatea exclusivă a celor doi lideri ai coaliției, a scris copreședintele PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook

Și Cătălin Predoiu a făcut același apel la Gabriel Oprea, arătând că Victor Ponta nu mai reprezintă interesul național.

Cei care se declară simultan loiali Proiectului Iohannis și Premierului Ponta sunt acum eliberați de obligații față de premier. Premierul Ponta se află în afara interesului național! a scris prim-vicepreședintele PNL pe rețeaua de socializare

De cealaltă parte, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că premierul nu va fi dat jos prin moțiune de cenzură.

Nu cred că are şanse moţiunea de cenzură. Nu e o noutate că PNL anunţă o moţiune de cenzură. Nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta, a declarat Liviu Dragnea

Ultima moțiune de cenzură depusă de liberali a fost respinsă de plenul Parlamentului pe 12 iunie atunci când documentul liberalilor a primit 194 de voturi “pentru”din necesarul de 278. 13 parlamentari au votat “împotrivă”. În plen au fost prezenţi 417 parlamentari din 554. 214 senatori și deputați și-au exprimat votul, iar 7 voturi au fost anulate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE