Home Politică Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, audiat la DNA pentru bani negri în campania electorală

Sursa Foto: reporterntv.ro

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu este audiat joi dimineață la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori în dosarul de corupție în care este acuzat că a folosit bani primiți mită pentru campania electorală.

Motreanu este urmărit penal de procurorii DNA pentru folosirea influenţei şi autorităţii conferite de funcţia de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit şi spălarea banilor.

Potrivit procurorilor, Motreanu este bănuit că ar fi primit 250.000 de euro de la un om de afaceri din Buzău, pentru a-l ajuta pe acesta din urmă să își recupereze un teren în oraș. Iar banii au fost folosiți pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

În același dosar este urmărit penal și George Scutaru, fost consilier prezidenţial, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Fostul consilier al lui Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională, este acuzat că ar fi primit 170 000 de euro mită, pe care i-a folosit în campania electorală din 2008, pentru contracte de publicitate.

Din banii primiţi, aproximativ 700.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-a dat lui George Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Dan Motreanu, ambele sume fiind date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale) a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate. Există date că provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani. – arată comunicatul procurorilor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu, a mai fost audiat acum o săptămână când procurorii i-au adus la cunoștință că are calitatea de suspect.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE