Home Politică Lider PNL, dezvăluiri în scandalul Nichita: Și alții fac la fel!

Sursa Foto: Facebook

Co-președintele PNL Alina Gorghiu susține că și alți lideri PSD recurg la urmăriri și spionaj pentru a își supraveghea sau intimida adversarii. Într-o postare pe Facebook, adresată lui Ponta, Gorghiu scrie că în mediul politic se vorbește și despre alte persoane care practică aceleași obiceiuri ca și primarul Iașiului.

Faptul că adversarul dumneavoastră politic, Cătălin Ivan, a acuzat aceleași metode de monitorizare, urmărire și intimidare din partea primarului din Iași ne poate explica de ce nu simțiți nevoia normală de a condamna un comportament aberant al unui edil și lider marcant al PSD. Știți, la fel ca și mine, că în mediul informal, există suspiciuni că și alți colegi de-ai dumneavoastră practică metode asemănătoare, uneori cu ținte politice, mai ales din cadrul opoziției, din mediul de afaceri sau mass media. Îmi place să cred că aceste informații nu sunt adevărate și că dumneavoastră sunteți străin de ele, dar, reacțiile pe care le aveți ridica anumite semne de întrebare, scrie Alina Gorghiu.

Co-președintele PNL critică și reacția inițială a premierului Victor Ponta referitoare la cazul Nichita.

Răspunsul premierului referitor la cazul primarului Nichita întrece în cinism și ticăloșie chiar și cele mai josnice acțiuni împotriva ideii de libertate într-un stat democratic. Domnule Ponta, persoanele urmărite și terorizate de primarului Iașului, din bani publici cu ajutorul poliției locale, în cârdășie cu clanuri interlope, sunt cetățeni ai României, cu care dumneavoastră, ca șef al Executivului, politician, ca om, ar trebui să fiți solidar. Prin bagatelizarea subiectului, prin modul în care vă prefaceți că nu înțelegeți gravitatea subiectului, nu faceți decât să deveniți complice cu o practică despre care se spune că nu este străină nici altor colegi ai dumneavoastră, scrie Alina Gorghiu. 

Aceasta face referire la faptul că, într-un interviu televizat, Ponta a încercat să ia în derâdere acuzațiile DNA la adresa lui Gheorghe Nichita. Întrebat ce riscă acesta, pe linie de partid, după începerea urmăririi penale, Ponta a răspuns:

“Cu siguranţă, Rezoluţia se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, dar, după spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce ?”, a declarat Ponta, într-un interviu acordat B1 TV.

Ulterior, duminică, Ponta a revenit asupra afirmației și a declarat că potrivit rezoluţiei adoptate de Consiliul Naţional al PSD, orice persoană acuzată de fapte de corupţie “are o anumită responsabilitate”.

“Nu cunosc niciun fel de detalii din caz şi nu vreau să le comentez. Mă bucur doar că este în libertate şi, aşa cum am adoptat rezoluţia la Consiliul Naţional, pentru fapte de corupţie, orice persoană care deţine funcţii de conducere are o anumită responsabilitate. Nu pot să mă pronunţ eu, cu siguranţă se pronunţă justiţia dacă e vorba de fapte de corupţie. Dacă e vorba de alte fapte, există alte tipuri de responsabilităţi”, a spus Ponta într-o conferinţă de presă în Qatar, citat de AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE