Home Politică Liviu Dragnea: Personal îl susțin pe Victor Ponta

Sursa Foto: puterea.ro

Liviu Dragnea nu se dezice de Victor Ponta, cel puțin la nivel declarativ. Președintele interimar al PSD a anunțat că atât el personal cât și partidul în vor susține în continuare pe premier pentru a-și duce la capăt mandatul de șef al Guvernului.

PSD susţine în continuare rămânerea la guvernare şi o să discutăm şi cu colegii din coaliţie şi din partid despre această situaţie. Eu, personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta, dar trebuie să discutăm serios în partid. Vom discuta la Comitetul Executiv şi despre situaţia în care se găseşte prim-ministrul şi cred că partidul îl va susţine în continuare, a arătat Dragnea, citat de AGERPRES

Președintele interimar al PSD a recunoscut însă că trimiterea lui Victor Ponta în judecată nu pune partidul într-o situație bună.

E o situaţia foarte grea pentru că sunt consecinţe foarte importante şi pentru partid şi pentru stabilitatea guvernamentală şi pentru ţară, a declarat Liviu Dragnea

Joi, după trimiterea în judecată a premierului, Liviu Dragnea a dat totuși de înțeles că ar putea renunța la Victor Ponta dacă ar avea siguranța că președintele Klaus Iohannis va numi în funcția de șef al Guvernului tot un om de la PSD.

O plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului poate să pună partidul într-o situație dificilă în sensul că nu avem nicio garanație că președintele Iohannis va nominaliza o persoană de la PSD. Voi avea o discuții și cu Victor Ponta și cu Guvernul. Eu sprijin interesul partidului, interesul partidului e să rămână la guvernare. Este un interes legitim. Acțiunea, și a mea, și a colegilor din partid, va fi în acest sens. Opinia generală este că nu vrem să riscăm ca PSD să iasă de la guvernare. Vrem ca PSD să rămână la guvernare până la alegerile parlamentare de anul viitor, a declarat Dragnea la B1 TV.

Dragnea a adăugat că nu concepe ca PSD să rămână într-un Guvern în care social democrații să nu aibă premierul, în condițiile în care tot mai multe voci îl dau pe Gabriel Oprea ca urmaș al lui Ponta la Palatul Victoria.

Domnul Oprea cred poate să facă faţă funcţiei de prim ministru, are suficientă experienţă dar, din punct de vedere politic, PSD nu poate să rămână într-un guvern în care premierul nu este stabilit de către PSD. Nu se poate, politic, nu se poate. Este partidul cel mai mare din această coaliţie, trebuie să aibă conducerea guvernării, a spus Dragnea

Joi, premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Rovinari- Turceni, dosar în care este acuzat 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE