Home Politică Lovitura dată de judecători lui Sebastian Ghiţă. Decizia este definitivă

Sursa Foto: captura Romania TV

Curtea Supremă a respins marţi contestaţia făcută de apărătorii lui Sebastian Ghiţă la mandatul de arestare în lipsă emis săptămâna trecută. Decizia este una definitivă, în condiţiile în care fostul deputat a fost deja inclus pe lista celor mai căutaţi români încă de pe 5 ianuarie.

Captură Poliţia Română

În sala de judecată, avocaţii lui Ghiţă au susţinut că nu există dovezi că acesta se sustrage cu rea intenţie anchetei, în condiţiile în care nici familia acestuia nu ar şti unde se află.

Eu însumi am reflectat dacă să mai continui asistenţa în acest dosar întrucât e o situaţie atipică. Nu mi s-a mai întâmplat să nu pot să contactez clientul. Această situaţie atipică nu mi se pare că trebuie să fie echivalentă cu sustragerea. Ar trebui luate în calcul şi alte ipoteze, mai grave. De fiecare dată s-a prezentat la toate termenele de judecată. Nu a existat nicio situaţie până acum să nu poată fi contactat. Nu am avut solicitare din partea familiei să continuăm apărarea. Din respect pentru dumneavoastră şi pentru inculpat, noi am luat legătura cu familia să îl asistăm. Nici familia nu ştie nimic despre el – a spus apărătorul lui Ghiţă, citat de Antena 3.

Întrebat de judecător, acesta a precizat că familia lui Ghiţă nu l-a declarat dispărut pe acesta la Poliţie.

De cealaltă parte, procurorii DNA au susţinut că există toate motivele pentru menţinerea mandatului de arestare pe numele fostului deputat.

La data de 29 decembrie 2016 nu s-a prezentatat la control, la fel şi pe 3 ianuarie 2017. Organele de poliţie au procedat la apelarea inculpatului pe numărul pe care inculpatul l-a dat, s-au făcut verificări şi la domiciliul acestuia. S-au făcut verificări pe raza judeţului Prahova fără a se obţine indicii despre locul în care s-ar afla acesta. Avocaţii nu pot da niciun detaliu despre starea de sănătate sau locul în care se află. La fond, domnul avocat a menţionat dispariţia fizică a inculpatului. Rudele apropiate puteau aduce la cunostinţă acest lucru: aspecte tragice sau boala inculpatului. Familia n-a spus nimic. Acest inculpat s-a sustras înca din noaptea de 19 decembrie, când a indus în eroare poliţiştii care efectuau supravegherea, a afirmat reprezentantul DNA.

Ghiţă a fost văzut pentru ultima oară pe 19 decembrie, la un eveniment al SRI, la care acesta a fost chemat în calitate de fost membru al comisiei parlamentare de control al Serviciului.

Mai mulţi dintre colegii săi au povestit că acesta s-a comportat normal, s-a întreţinut cu o parte a celor prezenţi, fără să stea de vorbă însă cu vreunul dintre şefii SRI.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

Foloseste adresa de email pentru lasa un comentariu

SĂNĂTATE