Home Politică Lovitură de teatru în PSD! Robert Negoiţă iese din cursa pentru şefia...

Robert Negoiță

Robert Negoiţă, preşedinte PSD Bucureşti şi primarul sectorului 3 al Capitalei, a anunţat miercuri seară, pe pagina sa de socializare, că se retrage din cursa pentru şefia PSD. Edilul apare într-o înregistrare video în care explică, în 17 secunde, ce l-a determinat să facă acest lucru la doar o zi de la declararea candidaturii sale pentru funcţia de preşedinte PSD.

”Astăzi, colegul meu Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PSD. În aceste condiții îmi retrag intenția de a candida pentru această funcție. Fac parte din echipa Liviu Dragnea și îl susțin împreună cu PSD București în acest demers”, a afirmat Negoiță în mesajul video postat pe Facebook.

Marţi, Negoiţă şi-a luat toţi colegii prin surprindere când, la sediul de partid, a organizat o conferinţă de presă pentru a-şi lansa candidatura.

Modul în care a acţionat Robert Negoiţă nu a fost pe placul lui Liviu Dragnea şi nici al fostului şef de partid, Victor Ponta. Negoiţă a făcut aluzii la problemele penale ale acestora, susţinând astfel nevoia de reformare a formaţiunii politice.

“Premierul a avut prima înfăţişare ieri într-un dosar penal, preşedintele interimar este condamnat în primă instanţă iar peste câteva zile avem alegeri”, a declarat marţi Robert Negoiţă.

Citeşte despre momentul lansării candidatorii aici: Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, candidează pentru șefia PSD. Atac subtil la Dragnea și Ponta

La câteva ore de la acel mesaj, Victor Ponta le declara jurnaliştilor că l-a sunat pe edilul sectorului 3, i-a amintit că l-a susţinut pentru câştigarea alegerilor la Primărie şi a lansat şi câteva mesaje cu subînţeles. Dar spunea că oricine poate candida, şi făcut şi o glumă, sancţionând comentariile privind mandatul său la şefia partidului: “Gata cu dictatura, după cinci ani şi jumătate, acum e democraţie”.

Eu i-am zis lui Robert că e riscant să zică de Liviu Dragnea, de mine. Dacă mâine-l iau pe el, ce facem? Eu nu aș fi zis. E dreptul lui să candideze, e democratic, l-am susținut la președinția PSD București. Dar nu era mai deștept să nu zică? a declarat Victor Ponta.

Liviu Dragnea nu a făcut încă anunţul oficial al lansării candidaturii sale la preşedinţia PSD, în aceste momente el deţinând funcţia de preşedinte interimar.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE