Home Social Lovitură pentru cei care vor să intre la liceu. Admiterea s-ar putea...

Noul proiect al Legii Educaţiei a fost lansat în dezbatere publică, a anunţat luni ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Este de astăzi în dezbatere publică acel proiect de la care se pleacă — sunt doar idei lansate în dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat în discuție, cu bune și cu rele, un proiect ce va putea să rămână până la final în proporție de 90-80-70-60-50-40%, nu știu, nu mă antepronunț, tocmai ăsta este rolul dezbaterilor pe care le-am declanșat începând cu ziua de astăzi”, a spus Sorin Câmpeanu, citat de AGERPRES.

Una dintre marile schimbări ar fi introducerea examenului de admitere în liceu.

“Una dintre cele mai importante modificări din proiectul noii Legi a Educaţiei este introducerea concursului de admitere la liceu, pe lângă Evaluarea Naţională. Potrivit proiectului de lege, “admiterea la liceu sau la o şcoală profesională se realizează prin concurs, în baza fişei de opţiuni individuale depusă de candidaţi la înscriere. Fişa cuprinde opţiuni din oferta educaţională naţională exprimate în ordinea preferinţelor.” a explicat ministrul Educației

Pe de altă parte, admiterea la şcolile profesionale se face doar prin concurs în baza portofoliului educaţional, arată noul proiect.

Însă e foarte posibil ca lucrurile să nu rămână așa. Sorin Câmpeanu a declarat că e totuși prea mult ca elevii să aibă și evaluare națională și admitere la liceu.

“Nu este normal să existe și evaluare națională la clasa a opta, și examen de admitere la liceu. O să vedem care este varianta cea mai potrivită, așteptată de sistem. Proiectul urmează să fie definitivat până la finele acestui an.“, a precizat ministrul Educației.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE