Home Politică Lovitură pentru Liviu Dragnea în justiţie, în pragul alegerilor. Ce au decis...

Sursa Foto: Facebook

Curtea Supremă a decis vineri începerea judecării pe fond în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu privind angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Instanţa supremă a respins şi de această dată contestaţiile depuse de Liviu Dragnea şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

În luna octombrie, o altă instanţă respinsese deja contestaţiile iniţiate de cei doi şi stabiliseră că dosarul DNA a fost făcut legal.

Practic, anchetatorii spun că şi Liviu Dragnea a avut o implicare în menţinerea în funcţie a unor angajaţi de la Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Aceştia nu au trecut niciodată pe la serviciu, deşi încasau salariile. Misiunea lor ar fi fost să aibă grijă de treburile partidului, formaţiunea locală fiind condusă la acea vreme de Liviu Dragnea, care era şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Citeşte şi: Nebunie în Gara de Nord. Câți studenți au plecat acasă cu trenul ca să voteze duminică

Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, ambele infracţiuni fiind săvârşite în formă continuată, notează DNA.

“În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”– se arată în comunicatul Parchetului. 

Liviu Dragnea are deja o condamnare, de doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE