Home Eveniment Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, audiat la DNA. Ponta îl acuză că...

Lucian Isar
Sursa Foto: lucianisar.com

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relația cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, a ajuns miercuri dimineață la sediul DNA.

Isar nu a făcut declarații la venirea la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Surse citate de Antena 3 susțin că fostul ministru va fi audiat în calitate de martor, într-un dosar care se află abia la început.

Lucian Isar a ocupat, din 2006, funcții de conducere în mai multe bănci din România, iar în mai 2012 a fost numit de Victor Ponta ministru delegat pentru mediul de afaceri, în cadrul Ministerului Economiei.

Isar a rezistat în funcție doar patru luni, demisionând în urma unui un conflict cu Ponta, ulterior făcând parte din echipa de conducere a Băncii Feroviare. Reprezentanţii băncii au precizat că Lucian Isar nu deţine în prezent niciun raport contractual cu instituţia bancară.

La scurt timp de la sosirea lui Isar la DNA, Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj care sună a denunţ. Fostul premier vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit, în perioada în care conducea Guvernul, şi care ar fi arătat că Isar a pretins mită de la o companie americană.

“Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru – Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!
Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles – in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA . Din pacate exista si astfel de oameni”, scrie Ponta pe reţeaua de socializare.

În acest moment, Isar este Preşedinte şi Membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Feroviare.

Lucian Isar și copreședintele PNL Alina Gorghiu s-au căsătorit în secret la începutul acestui an, după aproximativ trei ani de relație.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE