Home Extern Lupta pentru viață a unui copil născut cu doar o jumătate de...

Născut cu cea mai mare parte a creierului lipsă și fără o jumătate de craniu, medicii nu îi dădeau șanse de supraviețuire lui Jaxon Emmett Buell. Specialiștii chiar îi spuseseră mamei că ar trebui să avorteze atunci când au descoperit că fătul are probleme serioase de dezvoltare.

El a fost diagnosticat încă din timpul sarcinii cu anencefalie, o anomalie în urma căreia copilul se naște fără părți ale creierului și craniului, dar medicii nu știau clar cât de gravă este situația.

La a doua ecografie, în cea de-a 17-a săptămână de sarcină, atunci când am aflat că vom avea un băiat, ne-am dat seama că ceva nu e în regulă. Asistenta s-a schimbat la față atunci când ajunsese în zona capului fătului. A doua zi, soția mea a fost sunată de medici care i-au dat vestea groaznică, spune Brandon, tatăl copilului.

Copiul cu o jumatate de craniu1

Sursa foto: Daily Mail

În următoarele săptămâni, cuplul a mers la nenumărați medici, care le-au prezentat tot felul de posibile scenarii, niciunul optimist însă. Recomandarea a fost un avort în cea de-a 23-a săptămână de sarcină, însă părinții s-au opus. Cei doi sunt foarte credincioși și au considerat că nu au dreptul să ia o astfel de decizie.

Am ajuns acasă în acea seară și ne-am spus: dacă decidem avortul, atunci nu vom ști niciodată cum ar fi fost Jaxon. Dacă ar putea supraviețui? Cine suntem noi ca să decidem? Ne-a fost dat un copil, ne-a fost dată o șansă și trebuie să fim noi acum vocea lui, își amintește Brandon.

Vestea cea groaznică a dat peste cap total viața cuplului.

Am fost devastată. Mi se rupea inima pentru că mi am dorit toată viața acest copil, iar acum exista riscul să se nască fără suflare. Îmi dispăruse toată bucuria, spune Brittany, mama lui Jaxon.

Copiul cu o jumatate de craniu2

Sursa foto: Daily Mail

Dar, în ciuda temerilor medicilor, copilul s-a încăpățânat să trăiască. El s-a născut prin cezariană pe 27 august 2014, cântârind doar 1,8 kilograme. Și-a petrecut primele săptămâni de viață conectat la aparate la un spital din Florida, timp în care neurologii încercau să determine starea lui.

A fost foarte emoționant. L-am ținut în brațe în a doua zi de viață a sa, ascultându-i pe doctorii care susțineau că nu va putea niciodată să vorbească, să meargă, să spună când îi e foame, să audă sau să vadă. Nimeni nu se aștepta să supraiețuiască, povestește tatăl copilului pentru Daily Mail.

Copilul a fost transferat la un spital din Boston, unde medicii au reușit să îi pună un diagnostic: Microhidranencefalie. Medicamentele prescrise de medici și-au făcut efectul, iar starea lui Jaxon s-a îmbunățit.

Totuși, cuplul trăiește în continuare cu teama că micuțul nu ar mai putea trece peste ziua de mâine. Medicamentele sunt foarte scumpe, iar prietenii familiei au creat o pagină pe un site de donații, unde au reușit să adune aproape 55.000 de dolari.

La un an de viață, Jax Strong, așa cum e poreclit pe rețelele de socializare, are aproape 90.000 de urmăritori pe Facebook.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE