Home Social Mama acuzată că și-a răpit copilul în Canada, eliberată după o săptămână...

răpit
Sursa Foto: Nasul.tv

Ana Maria Nedelcu, femeia acuzată că și-a răpit copilul după ce acesta a fost încredințat tatălui de către statul canadian va fi eliberată din arest, după ce a stat o săptămână după gratii.

Decizia luată de Curtea Supremă este definitivă, drept urmare Ana Maria a ieșit după doar câteva zeci de minute de la sentință din Arestul Central.

Nu mă așteptam, pentru mine e o mare mulțumire să mă duc la copii, să fiu cu ei de sărbători, le-a spus femeia jurnaliștilor la ieșirea din arest.

La Curtea de Apel București are loc în paralel un alt proces, legat de cererea de extrădare în Canada, unde există o plângere pentru răpire internaţională, infracţiune care este pedepsită cu până la 10 ani de închisoare. Instanța ar putea lua o decizie în acest caz luni, 25 aprilie.

Cazul Anei Maria a stârnit un val de emoție pe internet, mai multe mișcări de protest fiind organizate în ultimele zile pentru a cere eliberarea acesteia.

Femeia a trimis și un memoriu adresat președintelui Klaus Iohannis, pe care îl implora să salveze un copil de doar şase ani de tatăl său.

Anthony are dreptul la securitate emoţională, liberă de frică şi abuz. Este nevoie să realizaţi că un copil nu trebuie tratat ca un instrument politic de prietenie şi cooperare între popoare. Chiar dacă Canada este un stat bogat care poate cumpăra soarta unui copil, România are obligaţia de a îşi proteja cetăţenii, ori Anthony este cetăţean român şi în sens extins cetăţean al Uniunii Europene şi vă cere ajutorul, a scris Nedelcu.

Românca s-a întors în ţară în 2014, după ce fiul ei ar fi fost bătut şi abuzat psihic de către tatăl său, Maximo Sierra Munoz, un bărbat de origine dominicană. Copilul a fost filmat plin de vânătăi şi, de altfel, a fost audiat de către anchetatorii români.

Eu am fost în legitimă apărare, asta nu e o crimă, să îţi salvezi copilul de abuz. Să fie oameni, pentru că poate şi ei sunt părinţi şi dacă ar fi avut ghinionul să fie în situaţia mea, să fie creduli şi naivi, să facă un copil cu o persoană nepotrivită, se poate întâmpla oricui să fie îndrăgostită de o persoană nepotrivită. Nu este normal ca victimele să fie copii, spunea mama, cu ochii în lacrimi, înainte să fie arestată.

În replică, fostul soț al femeii, venit și el la București pentru a își susține cauza, afirmă că toate afirmațiile mamei sunt mincinoase.

Își vrea copilul inapoi, e un tată extrem de iubitor. Tot ce a zis mama e o minciună, abuzurile nu au fost demonstrate în instanță. Copilul a fost îndoctrinat vreme de doi ani de zile, a declarat avocata acestuia, pentru Pro TV.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE