Home Politică Mara Mareş, deputat la 24 de ani. Pe cine a scos din...

Sursa Foto: Facebook

Rezultatele alegerilor pentru Parlament au adus şi surpize în politica dâmboviţeană. Va ajunge în Legislativ o tânără de 24 de ani, care a concurat pentru prima oară pentru o funcţie politică şi a şi reuşit să confirme. Mara Mareş a fost prima pe listele PNL Braşov, reuşind să-l scoată din joc pentru acest post chiar pe veteranul Gheorghe Ialomiţeanu, fost ministru.

Gurile rele spun că tânăra a fost propulsată de relaţiile tatălui ei, Ioan Mareş, fost liderul PDL Făgăraş, actualmente consilier judeţean în Braşov. În CV-ul fiicei lui, experienţa politică nu este prea bogată. Totuşi, aceasta se laudă cu studii în străinătate, la şcoli de prestigiu.

“Acest vot și acest mandat obținut mă onorează și mă obligă să dau tot ce am mai bun pentru a face, ca parlamentar, lucruri concrete pentru brașoveni și pentru toți românii!
Felicitări, câștigătorilor! Iar cei mai câștigați din aceste alegeri sunt cei care au decis că votul lor contează. Curaj, celor care nu au obținut ceea ce și-au dorit în urma acestor alegeri!
Ne așteaptă o perioadă dificilă. O perioadă în care avem ca principală misiune reconstruirea pe baze sănătoase a dreptei din România. Și asta o vom putea face numai dacă vom conștientiza că miza nu este o luptă cu un partid sau altul, miza reală o reprezintă recâștigarea încrederii cetățenilor și bunăstarea acestora!” – este mesajul postat pe Facebook de Mara Mareş, după victoria obţinută în alegeri.

Sursa foto: Facebook

Tânăra a terminat Liceul St. Clare’s, Oxford, şi, potrivit CV-ului său, este absolventă a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London.

“Le-am vorbit colegilor mei, tinerii liberali, despre motivul pentru care am ales să mă reîntorc acasă, în România, deși absolvirea unei universități din top 10 la nivel mondial îmi oferea o multitudine de oprtunități, aparent mai bune. Cred în vise, dar mai ales în vise transformate în realitate. Visul meu este să pun umărul câtuși de puțin ca România să devină o țară demnă de cetățenii săi. O țară care, prin oportunitățile pe care le oferă, să-i determine pe toți tinerii care studiază în străinătate să revină acasă. De altfel, acesta constituie și laitmotivul implicării mele în lupta pentru un loc în Camera Deputaților la alegerile din iarnă.
Afirm, fără nici o urmă de îndoială, că noi suntem viitorul acestei țări, generația tânără, entuziastă și morală! Vă invit și pe voi să-mi fiți alături în lupta mea de a readuce acasă mințile educate și elevate, care dintr-un motiv sau altul au ales să-și pună în valoare calitățile într-o altă țară” – spunea aceasta când a fost nominalizată pentru postul de deputat.

Mara Mareş nu este cea mai tânără femeie care a ajuns în Parlamentul României. În 2012, Cătălina Ştefănescu, fosta secretară şi protejată a lui Liviu Dragnea, a devenit deputat. Ulterior, ea s-a afirmat şi ca iubită a senatorului Dan Şova.

Cătălina Ştefănescu

În 2016, Mara Mareş este criticată pentru faptul că nu a petrecut mult timp în România, dar pretinde că este cunoscătoare a situaţiei din ţara noastră. Tânăra de 24 de ani promite că se va ocupa de viitorul tinerilor români.

Printre prezenţele exotice care şi-au făcut loc anul acesta în parlament se află şi Alexandra Corina Bogaciu, este cea mai tânără PSD-istă din Camera Deputaților. Vezi mai multe fotografii incendiare cu cea supranumită “Deputata Sexy”:

Cine este cea mai sexy deputată. Cum a ajuns Alexandra Corina Bogaciu în Parlament, pe listele PSD

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE