Home Extern O româncă a ajuns Prima Doamnă a Cataloniei

marcela topor

Românca Marcela Topor a devenit prima doamnă a regiunii spaniole Catalonia după ce soțul ei, Carles Puigdemont, a fost ales preşedinte al guvernului catalan.

Marcela Topor este din Iași și are împreună cu Carles două fetițe, una în vârstă de șapte ani, iar cealaltă, de nouă ani.

Marcela este jurnalistă la publicația de limbă engleză Catalonia Today și este gazda programului Catalan Conections, în care intervievează străinii care trăiesc în Catalonia.

Marcela Topor împărtăşeşte ideile politice separatiste ale soţului ei

La finalul anului trecut, românca a publicat un editorial în care semnala “victoria blocului separatist în Parlamentul catalan ca fiind unul dintre momentele cheie ale lui 2015” şi în care saluta “începerea procesului de creare a statului catalan, în ciuda unui guvern spaniol decis să frustreze ambiţiile catalane”, scrie România Express.

marcela topor

Marcela Topor și Carles Puigdemont, sursă foto: aragirona.cat

Separatistul Carles Puigdemont a fost învestit duminică noapte şef al executivului Cataloniei, cu mandatul de a conduce regiunea spre o separare de Spania, până în 2017 cel târziu.

Puigdemont a obţinut voturile favorabile a 70 de aleşi din 135 în Parlamentul Catalan la Barcelona, 63 de voturi împotrivă şi două abţineri.

marcela topor

Marcela Topor și Carles Puigdemont, sursă foto: periodico.com

Carles Puigdemont are 53 de ani este jurnalist de limbă catalană, el fiind și proprietarul ziarului Catalonia Today, unde lucrează Marcela, dar și un vechi susţinător al independenţei Cataloniei.

Din 2011, el este primar al Geronei, un oraş cu 97.000 de locuitori, iar din 2015 prezidează asociaţia municipalităţilor separatiste.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE