Home Extern Maria, o fetiță româncă de 10 ani, a fost violată și ucisă...

fetiță
Sursa Foto: La Stampa

O fetiță de 10 ani, fiica unei familii de români stabiliți în Italia, a fost violată și aruncată într-o piscină, unde a murit asfixiată.

Ipotezele cele mai negre ale anchetatorilor au fost confirmate de autopsia efectuată la spitalul Rummo din Benevento de către specialiștii în medicină legală din Napoli, la cererea procurorilor.

Anchetatorii a stabilit că Maria Ungureanu era în viață atunci când a fost aruncată în piscină, unde s-a înecat, deoarece cu știa să înoate.

Fetița a fost descoperită goală în apă, iar investigatorii au negat zvonurile potrivit cărora hainele ei ar fi fost găsite împăturite și așezate pe marginea piscinei.

Momentul decesului nu a fost stabilit cu exactitate, fata fiind descoperită în noaptea de duminică spre luni, în San Salvatore Telesino, în provincia Benevento.

Legiștii au prelevat de asemenea probe toxicologice, pentru a stabili dacă fetița a fost obligată să bea alcool sau să consume droguri.

Un tânăr de 21 de ani, român de origine, este principalul suspect, fiind acuzat de crimă și agresiune sexuală. El a fost interogat o noapte întreagă de procurori, dar a negat vehement că ar avea vreo legătură cu tragedia.

Sunt nevinovat, nu aș fi putut să îi fac rău, îmi era ca o soră, le-a spus acesta anchetatorilor, în prezența unui avocat.

Tânărul a fost eliberat după interogatoriu, iar locuința lui a fost percheziționată de procurori, în căutare de probe.

El ar fi recunoscut că s-a întâlnit cu fetița duminică seara, dar a susținut că a lăsat-o la Biserica Santa Maria Assunta, unde aceasta mergea la slujbe, pentru a participa la o procesiune.

Ulterior, suspectul ar fi mers în oraș pentru a se întâlni cu mai mulți prieteni.

Anchetatorii reconstituie ultimele ore trăite de fetiță

În total, procurorii au audiat peste 40 de persoane, încercând să afle ce s-a întâmplat în ultimele clipe din viața Mariei Ungureanu.

Copila locuia în San Salvatore Telesino împreună cu părinții săi: tatăl, care este muncitor necalificat, și mama, care este îngrijitoare. Fetița era binecunoscută în comunitate, ea participând la slujbe și la acțiunile organizate de biserică.

Parțial, carabinierii au confirmat spusele suspectului: fata a mers sâmbătă seară la biserică, în jurul orei 19:30, pentru a lua parte la procesiunea dedicată Sfântului Anselm.

Întreaga ceremonie a fost însă dată peste cap de vremea rea, iar Maria ar fi spus că merge în târgul din oraș. De aici însă, urmele ei dispar.

Sute de oameni s-au adunat în fața casei fetiței, pentru a își exprima durerea și solidaritatea. Printre aceștia, și primarul orașului, Fabio Romano.

De asemenea, în fața pensiunii în care se află piscina unde a fost găsită copila, oamenii au depus buchete de flori albe, au aprins lumânări și au lăsat pancarte pe care se poate citi “Te iubim, Maria”, “Vei rămâne veșnic în inimile noastre”.

Tragedia a atras de asemenea atenția presei din peninsulă, cazul fiind tratat pe larg de televiziunile și publicațiile italiene.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE