Home Politică Marian Petrache, baronul de Ilfov, anchetat de DNA pentru suspiciuni de fraudă...

Sursa Foto: Facebook

Marian Petrache, baronul de Ilfov, va fi anchetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Poliţia Ilfov a sesizat Parchetul, după ce a primit o plângere care nu era de competenţa poliţiştilor locali.

Preşedintele CJ Ilfov a fost înregistrat în timpul unei şedinţe, înainte de alegerile din 5 iunie, când le spunea celor din echipa sa ce trebuie să facă în ziua votului, pentru a câştiga.

Înregistrarea a fost obţinută de stiripesurse.ro.

Marian Petrache: Trebuie să aduci 6000 de oameni la vot. (…) Băi, ai 15 secţii de votare, hai să lămurim.

Membru PNL: Plecăm de aici cu maşinile?

Marian Petrache: Da.

Membru PNL: Dacă îi aducem cu maşinile, Poliţia ne va hăitui, ne vede o dată, de două ori, de trei ori. E periculos!

Marian Petrache: Poliţia nu zice nimic, nu va ţine cont de nimic în ziua alegerilor. Să nu fii cu bani, atâta tot. (…) Aşa, primul exemplu major e când azi am făcut manifestarea fără nicio autorizare, nu ne-a oprit nimeni (…) M-au sunat de la Poliţie, de la Jandarmerie… Băi, regula e asta, vă opresc, vă dispersez, vă dau amendă.

Pe 5 iunie, Petrache a fost reconfirmat în poziţia de şef de Consiliu Judeţean. PNL a obţinut în Ilfov 16 mandate şi a format majoritatea împreună cu PMP, care a obţinut două mandate. PSD şi ALDE  au strâns împreună doar 15 mandate.

După publicarea înregistrării audio, Petrache s-a apărat şi a susţinut că era doar o discuţie despre strategia de campanie, nimic ilegal.

“Parchetul mi se pare firesc să ia act de toată chestia asta și să cerceteze, nu e niciun fel de problemă și nu-mi convine deloc să rămân cu blamul că nu știu ce am făcut. Dacă descoperă pe undeva Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecințele. Nu o să găsească“, a spus Petrache, pe 11 iunie, într-o conferinţă de presă.

Acum, dosarul care îl vizează urmează să ajungă la DNA, iar procurorii anticorupţie trebuie să stabilească dacă sunt indicii clare privind comiterea unei infracţiuni, în lipsa acestora fiind nevoiţi să închidă cazul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE