Home Eveniment Mărturiile supravieţuitorilor de pe aeroportul Atatürk: Era sânge peste tot, miros de...

Mărturii cutremurătoare apar după atacurile sângeroase din aeroportul Atatürk. Peste 230 de oameni au fost răniţi, alte câteva sute au scăpat ca prin minune. Tremură când îşi amintesc ce au trăit şi toţi spun că au crezut că vor muri.

Mulţi au văzut un bărbat îmbrăcat în negru care a început să tragă pur şi simplu la întâmplare. Era la terminalul sosiri internaţionale, când a făcut primele victime. Apoi, poliţiştii au alergat după el şi l-au împuşcat. A mai trăit câteva secunde, cât să apese declanşatorul bombei pe care o purta. Totul a fost aruncat în aer, iar cei care au surpravieţuit s-au trezit plin de sânge, într-o încăpere devastată, unde vedeau peste tot cadavre.

“Ne-am ascuns în spatele unui ghişeu, de unde îl priveam. El s-a întors şi a început să vină spre noi. Avea o armă în interiorul jachetei. Privea cu nerăbdare în jur, să vadă cine îl poate opri, apoi a coborât treptele rulante şi a început să tragă. Apoi, s-a auzit încă o explozie” – a povestit Paul Roos, în vârstă de 77 de ani, pentru Reuters.

https://twitter.com/r0eland/status/747905419721449476

Jurnalistul american Steven Nabil era în tranzit pe aeroportul Atatürk. Îşi încheiase luna de miere şi se întorcea cu propaspăta lui mireasă acasă, la New York.

jurnalist american

Sursa foto: Twitter

“Ne-am ascuns într-o toaletă dintr-un salon de înfrumuseţare. 45 de minute am stat cu inima strânsă, aşteptând să vedem cine va deschide uşa de la baie“, a povestit acesta potrivit Daily Mirror.

https://www.youtube.com/watch?v=fJ3rRcD_gOA

Soţia jurnalistului a fost rănită de suflul deflagraţiei. O altă tânără îşi aminteşte cum a scăpat cu viaţă când credea că totul s-a sfârşit.

“Ne-am ascuns în spatele unui ghişei şi am auzit BOOM-ul exploziei, urmat de sunetul de geamuri sparte. În acele câteva secunde eram sigură că voi muri. Cu toţii am început apoi să fugim. Nu ştiam unde… Eram atât de speriaţi, plângeam.. A fost cea mai îngrozitoare noapte din viaşa mea. Eram în duty free când a început totul. Era sânge peste tot, miros de explozie, cadavre, a fost îngrozitor”, a declarat Tarane Foroutan, potrivit Mirror.

https://twitter.com/140journos/status/748014402725511168

Cel puţin 41 de oameni şi-au pierdut viaţa. Majoritatea sunt cetăţeni turci, dar printre victime s-ar afla şi cel puţin 10 turişti străini. Se vorbeşte despre cel puţin un cetăţean ucrainean şi un altul iranian Înaintea atacului, toate zborurile din Iran către Istanbul au fost anulate. Autorităţile aveau informaţii că este risc iminent de atac terorist şi nu au vrut să rişte.

Aeroportul Atatürk este al treilea cel mai mare aeroport din Europa.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE