Home Eveniment Memorialul Colectiv, cerut de famiile victimelor. Mesaje emoţionante ale rudelor şi supravieţuitorilor

Sursa Foto: nationalisti.ro

În ziua în care se împlineşte o lună de la cea mai gravă tragedie din istoria recentă a României, familiile îndoliate cer statului român ca acel club al groazei, clubul Colectiv, să devină un memorial.

Astfel, rudele cred că ceea ce a schimbat atâtea destine nu va fi uitat niciodată. Un memorial al durerii care să ne amintească de vieţile pierdute şi de ceea ce a dus la această catastrofă.

Un memorial al consecințelor răului pe care putem să-l facem, un memorial al consecințelor nepăsării, suficienței, incompetenței și inconștienței.
Un memorial care să ne amintească, în orice moment, că poate școala unde ne trimitem copiii nu e chiar atât de sigură, că cinema-ul în care intrăm să vedem un film ne-ar putea fi mormânt, că stadionul unde mergem să vedem un meci ar putea fi ultimul lucru pe care îl vedem“, spune Oana Cirjan, sora lui Cătălin Alexandru Simion, mort în incendiu, într-o scrisoare pentru AGERPRES.

Cătălin Alexandru Simion este unul dintre cei 60 de tineri care şi-au pierdut viaţa după ce au fost arşi în club şi au inspirat fum toxic.

catalin alexandru simion colectiv

Cătălin Alexandru Simion

Cătălin cânta la chitară, iubea muzica rock şi venise în Colectiv la concertul trupei Goodbye to Gravity. Era vineri seară şi mulţi tineri care lucrau la multinaţionale sau erau fotografi ori arhitecţi ieşiseră să se relaxeze, alături de prietenii lor.

În acel iad au existat şi îngeri salvatori. Claudiu Petre este unul dintre ei, absolvent a două facultăţi – Telecomunicaţii şi Fizică – , dar mai presus de tot, pasionat al muzicii rock şi avea şi un blog urmărit de mii de oameni.

claudiu petre cautat incendiu petre

Claudiu Petre

Lui îi datorează viaţa Cătălin Scânteie, care a postat pe Facebook un mesaj cutremurător.

“Am fost tras de maini si de geaca… si probabil printre ultimii scosi in viata din Colectiv. Am aflat ca a murit abia la cateva zile dupa tragedie pe cand ma aflam internat la Spitalul Bagdasar Arseni, de la un prieten comun care a asistat la operatiunea mea de salvare, aratandu-mi-se poza celui care dupa ce a scos-o si pe Flavia Lupu nu s-a mai intors afara. 

Deci va rog sa retineti ca nu-l cunosteam, nu ma cunostea, da? Atunci l-am recunoscut, dupa ce mi s-a aratat poza. Nu ai cum sa uiti asa ceva!

In acest moment chiar nu am cuvinte sa-i multumesc. Poate ca o voi face pe lumea cealalta. Te iubesc, INGERUL MEU!”, scrie Cătălin Scânteie pe Facebook.

catalin scanteie 2

Cătălin Scânteie, Sursa Foto: Facebook

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE