Home Sport Mesajul emoţionant al lui Lucian Bute, după ce a pierdut meciul de...

lucian bute
Sursa Foto: Facebook

Lucian Bute a pierdut, deocamdată, şansa de a reveni în lupta pentru titlul mondial. Speranţele sale de a se întoarce în top au fost spulberate de către britanicul James DeGale, care a câştigat ultima dispută.

Meciul pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie a fost pierdut de către român la puncte. Arbitrii-judecători l-au dat învingător pe campionul en titre cu o diferenţă drastică: Phil Edwards și Benoit Roussel au decis 117-111 pentru DeGale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112. După această decizie, duminică dimineaţa (ora României), gălăţeanul a scris pe Facebook un mesaj emoţionant.

“Dezamăgit de decizie, dar mândru de performanța mea! Câteodată o înfrângere valorează mai mult ca o Victorie!”, spune Lucian Bute.

Confruntarea care a avut 12 runde, în gala profesionistă de la Centre Videotron din Quebec (Canada), a fost în mare parte dominată de către român. Lucian a alergat foarte mult, dar nu a reuşit să lege loviturile şi să profite de pașii înapoi făcuți de DeGale, campionul en-titre.

Totuşi, pentru acest meci, Bute a încasat 1,5 milioane de dolari, în timp ce adversarul său a primit 2,25 milioane de dolari şi a fost convins să meargă mai departe, pentru a boxa pentru un nou titlu.

Însă, Lucian Bute a promis că îşi va lua revanşa. Fanii sunt alături de el şi au arătat asta şi la Quebec, unde cei aproape 10.000 de spectatori au fost majoritari susţinători ai gălăţeanului.

La 35 de ani, Bute se laudă cu 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri (1 KO). Campion IBF la supermijlocie în perioada 2007-2012 a pierdut însă trei din ultimele cinci meciuri disputate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE