Home Eveniment UPDATE: Cine sunt victimele din microbuzul răsturnat de pe DN1. O fiică...

răsturnat
Sursa Foto: captură Antena 3

Patru persoane au murit vineri, după ce un microbuz plin cu copii s-a răsturnat pe DN1, în judeţul Braşov, în zona localităţii Perşani. În autovehicul se aflau 30 de oameni, printre care 25 de elevi, membri ai unui ansamblu folcloric. Adolescenţii, împreună cu un dascăl de la Palatul Copiilor Iaşi, voiau să ajungă tocmai la Arad, unde erau invitaţi să susţină un moment artistic la un festival.

Toţi cei decedaţi sunt adulţi cu vârste de 20, 39, 40 şi 56 de ani. Este vorba despre cei doi şoferi, un profesor şi un colaborator al dascălului. Aceste ultime informaţi contrazic astfel rapoartele iniţiale potrivit cărora printre victime s-ar fi aflat şi minori.

Cătălin Pop este profesorul care a murit în tragedia de pe DN1. El a fost cel care a organizat excursia la Arad şi s-ar fi ocupat de asigurarea transportului. Dascălul s-a stins sub privirile fiicei sale, o adolescentă pe care o creştea cu pasiune pentru mediul artistic. Tatăl ei a fost dirijor, iar mama este una dintre violonistele de la Opera Naţională din Iaşi.

CATALIN POP MORT ACCIDENT BRASOV

Cătălin Pop, dascălul care a murit în accident. Sursa foto: Facebook

 

Mai bine de două ore de la anunţul accidentetului, soţia nu a ştiut ce s-a întâmplat cu Cătălin Pop. Îi ruga pe prietenii de pe Facebook să se roage pentru soţul ei.

“Rugați-va pentru Catalin!!!! Nu stiu daca mai e in viata sau nu. Karina e putin ranita… “ – scria Otolia Ropotă, pe reţeaua de socializare.

În cele din urmă, femeia a aflat chiar de la fiica ei că tatăl s-a stins. Şi el şi şoferii au microbuzului au fost murit la impactul cu un parapete din beton, care separa sensurile de mers.

Profesorul Cătălin Pop ar fi fost cel care s-a ocupat şi de transportul elevilor. Microbuzul care a încheiat contractul cu Palatul Copiilor Iaşi avea o capacitate declarată de doar 25 de locuri,  însă, în interior s-a constat ca erau montate 29 de scaune.

În total, 26 de oameni au ajuns la spital.

Poliţiştii şi procurorii din Braşov fac acum o anchetă penală, pentru a stabili, în primul rând, cum a avut loc accidentul, dar şi dacă cineva poate fi tras la răspundere, pentru cum au fost transportaţi adolescenţii.

Autorităţile au declanşat cod roşu de intervenţie şi au cerut ajutorul elicopterelor SMURD. Două aparate de zbor au fost puse la dispoziţie, însă nu a fost nevoie de intervenţia lor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, pe Facebook, un mesaj de condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa.

Am aflat cu tristețe despre accidentul petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș. Sper în însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autoritățile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecințelor și acordarea ajutorului la fața locului – a scris Iohannis.

https://www.facebook.com/klausiohannis/posts/1049673085119942

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE