Home Social Ministrul Agriculturii: Otrăvim populaţia, multe produse sunt din segmentul cel mai ieftin

ministrul agriculturii otrăvim
Sursa Foto: Guvernul României

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susţine că din cauza sărăciei, românii cumpără produse ieftine, importate din străinătate, existând astfel permanent riscul să ne otrăvim, anunţă Agerpres.

Din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul, a declarat Irimescu la cu prilejul vizitei la “Târgul de Crăciun” organizat în curtea Ministerului Agriculturii.

Achim Irimescu a precizat că se referă la alimentele în producţia cărora sunt folosite pesticide interzise în Europa. El a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide sau alte produse chimice.

Ministrul nu a dat exemple de state din care provin astfel de produse, dar a amintit scandalul transporturilor de grapefruit din Turcia, de acum câţiva ani, potrivit Agerpres.

Fructele şi legumele, principalul pericol să ne otrăvim

Potrivit studiilor europene, cele mai periculoase alimente din acest punct de vedere sunt merele. Clasamentul este completat de piersici, urmate de nectarine, căpșuni, struguri, țelină, spanac, castraveți, roșii cherry și cartofi.

Specialiştii spun însă că este recomandabil să nu renunţăm la a consuma aceste produse, ci să încercăm să găsim produse bio, care chiar dacă sunt mai scumpe, sunt şi mult mai sănătoase.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE